Εθελοντισμός… Μία λέξη με βαθύ περιεχόμενο που αν κάποιος κληθεί να την αναλύσει θα της δώσει τέτοια διάσταση στα όρια της ‘’λογοτεχνικής φλυαρίας’’. Μία λέξη που αξίζει χίλιες λέξεις.

Όμως, ο εθελοντισμός αν και κρύβει αρχές, αξίες, όνειρα, ιδέες και οράματα, δεν αρέσκεται σε πομπώδεις χαρακτηρισμούς. Είναι απλός αν και τόσο πλούσια η δράση του. Είναι σεμνός αν και τόσο πολυσχιδής η προσφορά του. Είναι ανιδιοτελής όσο αλτρουιστικά είναι και τα κίνητρά του. Είναι γήινος αν και τόσο ονειρώδες το αποτύπωμα που αφήνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά μήπως αποτελεί μία άλλη στάση ζωής;  Ή μήπως από μόνος του αποτελεί τρόπο ζωής ή έστω έναν ιδιαίτερο τρόπο αντίληψης των πραγμάτων;

Ας κάνουμε τα πράγματα πιο απλά. Ειδικά μετά από μια πρωτόγνωρα εξουθενωτική περίοδο για τη χώρα μας με χρόνια αμφισβήτησης, ανασφάλειας αλλά και αναζήτησης της ελπίδας, είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη να υιοθετήσουμε έναν τρόπο ζωής που θα έχει ως οδηγό τον εθελοντισμό.

Αρωγός τέτοιων προσπαθειών γίνονται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες εταιρείες. Ανάμεσα σε αυτές και η  «ΑΒ Βασιλόπουλος» που εδώ και 10 χρόνια υλοποιεί εθελοντικές δράσεις για καλό σκοπό. Και αξίζει πραγματικά να παραδειγματιστούμε από τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον εθελοντισμό, αλλά και τις δράσεις που πραγματοποιεί για να κάνει πραγματικά τη διαφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος, μάλιστα, ο εθελοντισμός για την  «ΑΒ»  είναι γέφυρα η οποία μέσα στο ίδιο αξιακό καλάθι μπορεί να «χωρέσει» εργαζόμενους και πελάτες , των οποίων ο σφυγμός  χτυπά σε ρυθμούς συνεισφοράς, δοτικότητας, φροντίδας, ζεστασιάς.

Σε όλους εμάς, λοιπόν, απευθύνεται η φετινή εθελοντική δράσης της  «ΑΒ» . Για όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που στερούνται πολλά περισσότερα, εμείς φροντίζουμε για να μην λείψει τίποτα σε κανέναν. Για εκείνους συγκεντρώνουμε τυποποιημένα τρόφιμα, έως τις 10 Οκτωβρίου, στα ‘’καλάθια συγκέντρωσης τροφίμων’’ και ειδικότερα στα ‘’καλάθια της Ελπίδας’’. Κι όσο εμείς συνδράμουμε απλά και αθόρυβα, η «ΑΒ» διαθέτει επιπλέον τρόφιμα αξίας 50.000 ευρώ στην «Ελληνική Τράπεζα Τροφίμων»  για 26.000 συνανθρώπους μας.

Για την «ΑΒ»  ο εθελοντισμός είναι πλέον θεσμός. Ας  γίνουμε, λοιπόν, κοινωνοί ως ενεργοί πολίτες μίας ‘’πράξης ζωής’’!

 

Ανατρέξτε στον σύνδεσμο https://www.ab.gr/10-years-volunteers  για περισσότερες πληροφορίες.

Αξίζει τον κόπο, όπως όλες οι πράξεις ανθρωπιάς που κάνουν τη διαφορά!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης