Η ιστορία πίσω από το Κτήμα Τσέλεπου, σταθερού συνεργάτη της ΑΒ Βασιλόπουλος, μέσα από τα λόγια ενός Έλληνα οινοποιού.

Ψηλά βουνά και μικρές εύφορες πεδιάδες. Γραφικά χωριά και γάργαρες πηγές. Αυτή είναι η υπέροχη Αρκαδία. Και αυτός είναι ο «τόπος καταγωγής» για τις διαφορετικές εκφράσεις του Μοσχοφίλερου, μιας ποικιλίας σχεδόν συνώνυμης του Κτήματος Τσέλεπου, αλλά και άλλων ποικιλιών, που ταιριάζουν στο terroir της Μαντίνειας και την ελληνική γη. Το Κτήμα Τσέλεπου είναι ένα καταξιωμένο brand στον χώρο του ελληνικού κρασιού και φτάνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μέσα από την κάβα της ΑΒ Βασιλόπουλος, που διαθέτει ένα ποιοτικό και ολοκληρωμένο portfolio στο αντικείμενο του οίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τον Άρη Τσέλεπο, οινολόγο και ιδιοκτήτη-παραγωγό του Κτήματος Τσέλεπου, ταξιδεύουμε στις Ρίζες Αρκαδίας, στην ανατολική πλευρά του οροπεδίου της Μαντίνειας και σε υψόμετρο 750 μέτρων. Εκεί απλώνονται οι αμπελώνες του κτήματος, που ξεκίνησε το 1989 ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, η οποία σήμερα μετρά 20 μόνιμους εργαζομένους και άλλους τόσους εποχικούς.

«Το Κτήμα Τσέλεπου ξεκίνησε από το μηδέν! Από τους γονείς μου. Η μητέρα μου κατάγεται από την περιοχή, ενώ ο πατέρας μου εργάστηκε για πολλά χρόνια ως σύμβουλος οινολόγος στη Μαντίνεια και είδε από νωρίς τις δυνατότητες της ποικιλίας και της περιοχής», υπογραμμίζει ο Άρης Τσέλεπος.


 
Το Κτήμα Τσέλεπου στη Μαντίνεια, με ναυαρχίδα και πρεσβευτή την ΠΟΠ ετικέτα «ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ», επικεντρώνεται στις διαφορετικές εκφράσεις του Μοσχοφίλερου, μια ποικιλία συνώνυμή τους. Πέρα από τη «ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ», ένα λευκό κρασί με εξαιρετική φρεσκάδα και έντονη οξύτητα, το «Blanc de Gris» αποτελεί μια διαφορετική πρόταση ενός πιο premium κρασιού από Μοσχοφίλερο, με δυνατότητα παλαίωσης. Παράλληλα, το Κτήμα δουλεύει και διεθνείς ποικιλίες, όπως το «Merlot» και το «Gewurtztraminer», που βρίσκουν την έκφρασή τους μέσα από την ετικέτα «Μελισσόπετρα», η οποία θυμίζει εξωτικά φρούτα, άνθη και λουκούμι τριαντάφυλλο, αλλά και την ετικέτα «Κοκκινόμυλος», αντίστοιχα, με πλούσια βελούδινη γεύση και δυνατότητα παλαίωσης 10 έως 15 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποια είναι, όμως, η «συνταγή» για ένα καλό κρασί; «Χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Στο αμπέλι «δέχεσαι» τα τερτίπια της φύσης με ευλάβεια. Στο οινοποιείο «δίνεις» τον χρόνο στο κρασί να παλαιωθεί και να εξελιχθεί με πρακτικές της αμπελουργίας ακριβείας και την τεχνολογία. Με άλλα λόγια, όπως συνηθίζει να λέει και ο πατέρας μου, «τα καλά κρασιά γίνονται στο οινοποιείο». Όμως, τα μεγάλα κρασιά γίνονται στο αμπέλι!».


 
Και αυτό το αναγνωρίζει και η ΑΒ Βασιλόπουλος, ένας σταθερός συνεργάτης του Κτήματος Τσέλεπου. «Η συνεργασία με την ΑΒ σίγουρα μας προσφέρει τη σιγουριά να συνεχίζουμε τον προγραμματισμό μας για μελλοντικές επενδύσεις και για την περαιτέρω βελτίωση της παραγωγής», αναφέρει ο Άρης Τσέλεπος.

«Και, φυσικά, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά, όταν τα κρασιά μας συνοδεύουν κάποιες από τις πιο ξεχωριστές στιγμές στις ζωές των ανθρώπων», συμπληρώνει.

Γιατί, παρέα με ένα καλό -ελληνικό- κρασί, δημιουργούμε σπουδαίες στιγμές μαζί με τους αγαπημένους μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης