Με τη νέα σχολική χρονιά να πλησιάζει, ως γονείς καλούμαστε να πάρουμε ακόμη μια σημαντική απόφαση. Τι τσάντα να επιλέξουμε για τα παιδιά μας;

Το καλοκαιράκι περνάει σιγά σιγά και ξεκινάμε σταδιακά να ενσωματωνόμαστε όλοι σε ρυθμούς νέας σχολικής χρονιάς. Μια από τις αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε, και στην οποία οφείλουμε να δώσουμε προσοχή, είναι η σχολική τσάντα. Τι είδους τσάντα είναι ιδανική για το δικό μας παιδί και γιατί;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το βάρος των βιβλίων σε συνδυασμό με τα διάφορα σχολικά να φαντάζει σαν τα κιλά που σήκωσε κάποτε με δυσκολία ο τρεις φορές χρυσός ολυμπιονίκης της άρσης βαρών, Πύρρος Δήμας, συνήθως, η επιλογή βρίσκεσαι ανάμεσα σε δυο δημοφιλή είδη τσαντών. Τη τσάντα τρόλεϊ και το κλασικό σακίδιο πλάτης. Πάμε λοιπόν να εξετάσουμε και να εξερευνήσουμε μαζί τα πλεονέκτημα του κάθε είδους με στόχο να κάνεις στο τέλος την ιδανική επιλογή για το παιδί σου.

Τσάντα πλάτης – διαχρονική, όμορφη και πρακτική

Η αλήθεια είναι πως όταν σκέφτεται κανείς μια σχολική τσάντα, φαντάζεται το κλασικό, old school backpack. Το λεγόμενο σακίδιο πλάτης. Πρόκειται για μια διαχρονική και αξιόπιστη επιλογή, ευρέως διαδεδομένη και αρκετά αγαπημένη. Δεν είναι τυχαίο ότι θα δεις να φορούν μια τσάντα πλάτης από ένα παιδάκι στα πρώτα χρόνια της ζωής του μέχρι κάποιον ενήλικα που μπορεί να φεύγει για ταξίδι ή απλώς να συμμετέχει σ’ ένα eurogroup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι έχει το σακίδιο πλάτης και μαγεύει εδώ και χρόνια μικρούς και μεγάλους; Είναι απλό, όμορφο, χρηστικό και σου χαρίζει ελευθερία κινήσεων. Ένα καλά τοποθετημένο και προσαρμοσμένο στο σωματότυπο του παιδιού σακίδιο, επιτρέπει μεγαλύτερο εύρος κίνησης σε σύγκριση με μια τσάντα με ροδάκια. Το παιδί μπορεί ακόμη και να τρέξει φορώντας τη τσάντα του, χωρίς να χρειάζεται να επιλέξει κάποια διαδρομή με ομαλό έδαφος ώστε να σύρει εύκολα μια τσάντα τρόλεϊ.

Μια καλή σχολική τσάντα πλάτης, με γερό ύφασμα, σκληρούς αλλά άνετους ιμάντες, με επένδυση στην πλάτη και δυνατότητα να δένει και στη μέση για περισσότερη άνεση, προωθεί εν γένει την καλή στάση του σώματος. Έτσι, μειώνονται ή μπορεί ακόμη και να αποφευχθούν μελλοντικοί πόνοι σε πλάτη και αυχένα στο παιδί εξαιτίας του υπερβολικού βάρους που θα καλείται να σηκώσει ορισμένες ημέρες.

Μην ξεχνάς επίσης ότι η μεταφορά ενός σακιδίου δεν είναι μια απλή υπόθεση για ένα παιδί. Φέρε ιτο δικό της επίπεδο ευθύνης. Έτσι, τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα υπάρχοντά τους, να γεμίζουν τη τσάντα τους με αυτά που χρειάζονται για την ημέρα και να την προσέχουν ώστε να μη τη χάσουν.

Τέλος, όπως θα γνωρίζεις, υπάρχουν χιλιάδες σχέδια στην αγορά για να βρει το αγαπημένο του ένα παιδί. Από σούπερ ήρωες και χρωματιστά ζωάκια μέχρι μυθικά πλάσματα και την κλασική POLO, οι επιλογές είναι διαθέσιμες και περιμένουν.

Τσάντα τρόλεϊ – όταν το μοντέρνο συναντά την άνεση

Η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή όταν μιλάμε για σχολική τσάντα είναι φυσικά οι τσάντες τρόλεϊ. Μπορείς να βρεις και σε αυτές μια ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και μοτίβων, γεγονός που τις καθιστά ακόμα πιο θελκτικές στα παιδιά. Από χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων μέχρι θέματα υπερηρώων, ένα παιδί μπορεί να εκφράσει τη μοναδική του προσωπικότητα και να αναδείξει το δικό του στιλ μέσα από την τσάντα τρόλεϊ που θα έχει επιλέξει.

Και πάμε στα πλεονέκτημα. Θα ξεκινήσουμε από το πιο προφανές. Αυτό δεν είναι άλλο από την ευκολία μεταφοράς. Χάρη στις ρόδες τους και της αναδιπλούμενης λαβής τους, ένα παιδί μπορεί να την κυλήσει ακόμη και κακοτράχαλα εδάφη άνετα και εύκολα, χωρίς να επιβαρύνει τους ώμους και την πλάτη του με το βάρος των βιβλίων.

Το συγκεκριμένο είναι αρκετά ωφέλιμο για τα μικρότερα παιδιά που μπορεί να δυσκολεύονται να κουβαλήσουν ένα τόσο βαρύ φορτίο στην πλάτη τους. Μην ξεχνάς ότι αρκετά παιδάκια, αν δεν καθίσεις μαζί τους να τα βοηθήσεις να οργανώσουν τα βιβλία της ημέρας, μπορεί να κουβαλούν ακόμη και τριών ημερών βιβλία στην τσάντα τους! Φαντάσου λοιπόν το βάρος που θα κληθούν να σηκώσουν.

Πέρα από την ευκολία μεταφοράς, μια τσάντα τρόλεϊ είναι ευρύχωρη και ενδείκνυται για σωστή οργάνωση. Διαθέτει συχνά πολλαπλές θήκες και τσέπες, επιτρέποντας στο παιδί να οργανώσει τακτοποιημένα τα βιβλία, τα χαρτικά, το κολατσιό του και ό,τι άλλο χρειάζεται. Η εν λόγω διαδικασία θα δώσει πολύτιμες οργανωτικές δεξιότητες σ΄ένα παιδί αφού θα πρέπει να κατορθώνει κάθε μέρα να διατηρεί τα πράγματα που χρειάζεται εύκολα στην πρόσβαση.

Κλείνοντας, έχε στο νου σου πως η επιλογή ανάμεσα σε τσάντα πλάτης και τσάντα με ροδάκια, θα κριθεί και από την τάξη που πηγαίνει ένα παιδί, το σχολικό του περιβάλλον και το χώρο, το σωματικό του βάρος και γενικά από την καθημερινή του ρουτίνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης