Αύξηση 59% στις e-πωλήσεις την εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014, 16:02
Αύξηση 59% στις e-πωλήσεις την εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου
Αύξηση πωλήσεων κατά 59% κατέγραψαν τα ηλεκτρονικά καταστήματα την εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου - ΕΣΗΕ (Greek eCommerce Association - GRECA).

Η εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου διοργανώνεται από τον GRECA και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.
Εφέτος, η εβδομάδα εορτασμού πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 1 έως και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου και κατά το διάστημα αυτό πλήθος ηλεκτρονικών καταστημάτων παρείχε μεγάλες προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο GRECA, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 59% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ υπήρξαν και ηλεκτρονικά καταστήματα που δήλωσαν αύξηση πωλήσεων άνω του 200%.

Επίσης, το ποσοστό αύξησης πωλήσεων κατά 59% που κατέγραψαν τα ηλεκτρονικά καταστήματα παρουσιάζει σαφή αυξητική τάση σε σχέση με το 42% που σημείωσαν την εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου το 2013.

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα που συμμετείχαν ήταν πολλαπλάσια σε αριθμό σε σχέση με το 2013, ενώ δραστηριοποιήθηκαν με θεματικές προσφορές και πολύ μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα, όπως Aegean, CosmosSport, e-shop, GoldenBrands, Ηλεκτρονική, Ιανός, IKEA, Intersport, Κωτσόβολος, Media Markt, MyShoe, Pharmacy295, Travelplanet24, Χρυσή Ευκαιρία, You, Zakcret, z-mall και πολλά ακόμα.

«Ο θεσμός της εβδομάδας ηλεκτρονικού εμπορίου, που ξεκίνησε στη χώρα μας από τον GRECA το 2013, αξιολογείται ως ιδιαίτερα επιτυχημένος και μάλιστα καταγράφηκαν ανοδικές τάσεις σε σχέση με πέρυσι. Η ιδιαίτερα θετική αποδοχή από τους online καταναλωτές και τα θεαματικά αποτελέσματα που κατέγραψαν τα ηλεκτρονικά καταστήματα δείχνουν ξεκάθαρα ότι καθιερώνεται η εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου, η οποία έχει ως διαρκή στόχο την εκπαίδευση του καταναλωτικού κοινού με τα οφέλη των online αγορών, ενώ σηματοδοτεί την έναρξη των χριστουγεννιάτικων αγορών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014, 16:02