Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Lexus ανακοινώνει η Toyota Hellas.Πρόκειται για τα μοντέλα GS300, IS250 και RX300. Η ανάκληση αφορά σε 113 οχήματα, παραγωγής από 28 Σεπτεμβρίου 2004 έως 9 Δεκεμβρίου 2005 (GS300, IS250) και από 10 Φεβρουαρίου 2003 έως 22 Νοεμβρίου 2005 (RX300).

Τα υγρά των φρένων περιέχουν πολυμερή τα οποία δρουν ως λιπαντικά συστατικά σε ορισμένα εξαρτήματα του συστήματος πέδησης. Στη περίπτωση χρήσης υγρών φρένων που δεν περιέχουν αυτά τα πολυμερή, ή τα περιέχουν σε χαμηλή περιεκτικότητα, ένα μέρος του ελαστικού παρεμβύσματος της αντλίας φρένων, το οποίο βρίσκεται στο πίσω άκρο της αντλίας, μπορεί να στεγνώσει, με πιθανότητα τη στρέβλωσή του κατά τη κίνηση του εμβόλου της αντλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι πιθανή μια πολύ μικρή διαρροή υγρών φρένων, η οποία θα γίνει αμέσως αντιληπτή από τον οδηγό, αφού θα ενεργοποιηθεί η προειδοποιητική λυχνία των φρένων στο
όχημά του. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί καμία περίπτωση, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Lexus σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει έλεγχος των υγρών και της αντλίας φρένων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης