Ανάκληση σιροπιών γλυκόζης και φράουλας με επικίνδυνες ουσίες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 17:09
Ανάκληση σιροπιών γλυκόζης και φράουλας με επικίνδυνες ουσίες
Στην ανάκληση σιροπιού γλυκόζης προχωρεί η αρμόδια εταιρεία, ύστερα από διαταγή του Ε.Φ.Ε.Τ. διότι όπως διαπιστώθηκε το εν λόγω σιρόπι περιέχει θειώδη σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τα ανώτατα επιτρεπτά επίπεδα.

Πρόκειται για το προϊόν «Αμυλοσιρόπιο Γλυκόζη για Ζαχαροπλαστική» στο οποίο δεν αναγράφονταν η παρουσία των θειωδών, που αποτελούν αλλεργιογόνο συστατικό.

Ειδικότερα, πρόκειται για το προϊόν «Αμυλοσιρόπιο Γλυκόζη για Ζαχαροπλαστική», σε συσκευασία των 400 g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας : 30/07/2013. Το προϊόν συσκευάζεται από την εταιρεία «Παρμενόπουλος Ανέστης – Βιοτεχνία Ζαχαρωδών Προϊόντων», Πανουργιά 25, Λαμία.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την παρτίδα του ανωτέρω
προϊόντος (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

Επιπλέον, ο ΕΦ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισήμου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των τροφίμων, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος «σιρόπι φράουλας», το οποίο βρέθηκε να περιέχει βενζοϊκό οξύ, ως συντηρητικό, η χρήση του οποίου δεν επιτρέπεται για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων.

Πρόκειται για το προϊόν «Σιρόπι Φράουλας Dolcino prima qualita», σε συσκευασία του 1L, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας : 30/05/2013. Το συγκεκριμένο προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την εταιρία «ΤΡΟΦΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την ανωτέρω ελληνική επιχείρηση την άμεση ανάκληση /απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 17:15