Το πρώτο υπαίθριο καρπούζι Τριφυλίας κόπηκε την Κυριακή στο Λιμενάρι Φιλιατρών και φορτώθηκε σε κοντέινερ για την εγχώρια αγορά καθώς και τις αγορές του κόσμου.

Το φημισμένο και ξακουστό για την ποιότητα, τη γεύση του και τις θρεπτικές του ιδιότητες υπαίθριο καρπούζι Τριφυλίας, η συγκομιδή του οποίου ξεκίνησε, άρχισε το ταξίδι του για ακόμη μία χρονιά ώστε να κατακτήσει τις αγορές του κόσμου κερδίζοντας ολοένα και περισσότερες χώρες για την κατανάλωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από την παραγωγή, εφέτος η ποιότητα του καρπουζιού είναι έξτρα.

Βοήθησαν οι κλιματολογικές συνθήκες και, βεβαίως, οι βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές των παραγωγών της περιοχής, οι οποίοι με μεράκι και πολύ κόπο φροντίζουν τη γη τους και τα προϊόντα τους. Τα πρώτα κοντέινερ από το Λιμενάρι έφυγαν για τη Λαχαναγορά Αθήνας, ενώ τα επόμενα προορίζονται για εξαγωγή σε βαλκανικές χώρες αρχικά και στην υπόλοιπη Ευρώπη στη συνέχεια.

Πηγή:tharrosnews 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης