Αποκλίσεις έως και 2.930% στις τιμές των χριστουγεννιάτικων δέντρων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014, 14:57
Αποκλίσεις έως και 2.930% στις τιμές των χριστουγεννιάτικων δέντρων
Μεγάλες αποκλίσεις, που μπορεί να ανέλθουν σε ορισμένα είδη ακόμη και στο 2.930%, παρουσιάζουν οι τιμές των χριστουγεννιάτικων δέντρων με τα στολίδια τους, ανάλογα με το σημείο πώλησης και το μέγεθός τους, σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), το οποίο για αυτόν τον λόγο συνιστά στους πολίτες να κάνουν προσεκτική έρευνα αγοράς.

Όπως προκύπτει από τιμοληψίες του ΚΕΠΚΑ, οι τιμές ξεκινούν από 39,40 ευρώ και φθάνουν μέχρι τα 468 ευρώ για ένα στολισμένο δέντρο μικρών διαστάσεων, κυμαίνονται από 79,2 έως 893,49 ευρώ για ένα μεσαίων διαστάσεων και διαμορφώνονται σε 119 έως 1.255 ευρώ για ένα μεγάλο.

Ένα δέντρο στολισμένο με στολίδια υψηλών τιμών στοιχίζει έως και 1.087% ακριβότερα σε σχέση με ένα δέντρο ίδιου μεγέθους, στολισμένο με στολίδια χαμηλών τιμών.

Οι τιμές αυτές αφορούν σε δέντρα με 20 μπάλες (πέντε μικρές, ισάριθμες μεγάλες και 10 μεσαίες), μία κορυφή, φάτνη, φωτάκια, άγγελο και Άγιο Βασίλη.

«Οι ημέρες των Χριστουγέννων και η εορταστική ατμόσφαιρα, πολλές φορές, μας οδηγούν σε βεβιασμένες αγορές. Οι καταναλωτές, όμως, έχουμε πολλές επιλογές. Ας κάνουμε την καλύτερη, για τις δικές μας οικονομικές δυνατότητες. Πριν αγοράσουμε οτιδήποτε για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μας, κάνουμε έρευνα αγοράς. Έτσι θα βγούμε σίγουρα κερδισμένοι» υπογραμμίζει το ΚΕΠΚΑ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014, 14:59