Δεκαήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014, 15:02
Δεκαήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων στη Θεσσαλονίκη
Σε δεκαήμερο ενδιάμεσων εκπτώσεων, αρχής γενομένης από το Σάββατο 1 Νοεμβρίου, θα προχωρήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να λειτουργήσουν στις 2 Νοεμβρίου, ως πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης περιόδου, με τη διοίκηση του εμπορικού συλλόγου να προτείνει ωράριο από τις 11.00 έως τις 18.00.

Όπως διευκρινίζει ο ΕΣΘ, στη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ.

Εάν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, αυτό αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

X.Λ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014, 15:03