Την παρέμβαση του Ινστιτούτου Καταναλωτών για την παραπλανητική, όπως τη χαρακτηρίζει, διαφήμιση της αλυσίδας σούπερ – μάρκετ Βερόπουλου σχετικά με τη «φύση» και τη «σύνθεση» της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί, ζήτησε η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Η αλυσίδα Βερόπουλου προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια από την αυστριακή Verbund, που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά, και όχι από τη ΔΕΗ. Η αυστριακή εταιρία έχει τη δυνατότητα διάθεσης ενέργειας με «πράσινο πιστοποιητικό», που δηλώνει ότι παρήχθη από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΓΕΝΟΠ χαρακτηρίζει ωστόσο τη σχετική διαφήμιση του σούπερ – μάρκετ παραπλανητική και καλεί το Ινστιτούτο Καταναλωτών «άμεσα να προστατέψει το καταναλωτικό κοινό, να κινήσει κάθε ενδεδειγμένη διαδικασία προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και να μεριμνήσει για την εφαρμογή ελέγχου της παραπλανητικής διαφήμισης προς όφελος των καταναλωτών, των ανταγωνιστών και γενικά του κοινού».

Η απάντηση των σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος»

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις κατηγορίες της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ – ΚΗΕ, που αναφέρονται στην προβολή παραπλανητικών διαφημίσεων, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της διαφημιστικής καμπάνιας των Super Market Βερόπουλος για τη «φύση» – «σύνθεση» της ηλεκτρικής ενέργειας, που χρησιμοποιεί και που είναι άκρως παραπλανητική, προχώρησε η διοίκηση του Σούπερ Μάρκετ Βερόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η εταιρία Αφοί Βερόπουλοι έχει συνάψει συμβόλαιο συνεργασίας για την ηλεκτρική ενέργεια, που καταναλώνει για το 2010, με την εταιρία Verbund. Η εταιρία Βερόπουλος αποφάσισε το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας, που αγοράζει από την Verbund, να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σημειώνεται ότι η Verbund έχει αυτή τη δυνατότητα και προμηθεύει τη «Βερόπουλος» με πιστοποιημένη τέτοια ενέργεια, προερχόμενη από υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Αυστρίας. Η «Βερόπουλος» πληρώνει αυτή την ενέργεια ακριβότερα απ’ ότι, αν παραγόταν, από ρυπογόνες πηγές.

Από τη μεριά της, η ΔΕΗ, για να προμηθεύσει την εταιρία Βερόπουλος, μέσω του δικτύου της, με ρεύμα έχει πάρει την ανάλογη αντιστάθμιση από την Verbund. Άρα, η ΔΕΗ δεν χρειάστηκε να επιβαρύνει περισσότερο τις πηγές παραγωγής της, για να παραχθεί το ρεύμα της Βερόπουλος, διότι έχει προμηθευτεί το ανάλογο αντιστάθμισμα. Η διαφήμισή μας δεν είναι ανακριβής, διότι έχουμε και τα ανάλογα πιστοποιητικά και τιμολόγια, που αποδεικνύουν τα όσα λέμε, ενώ οι πηγές παραγωγής της ΔΕΗ δεν έχουν επιβαρυνθεί από τις ανάγκες μας», τονίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρία Βερόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης