«Αύξηση του κόστους των προϊόντων προκαλεί η ύπαρξη συντεχνιακών και μονοπωλιακών καταστάσεων που αναπτύχθηκαν στην διοικητική λειτουργία», είπε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Στ. Κομνηνός, της Γενικής Συνέλευσης του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ).

Οι καταστάσεις αυτές, είπε ο γενικός γραμματέας, σύντομα θα αρθούν προς όφελος της ελληνικής οικονομίας. Αναφερόμενος στα επώνυμα προϊόντα τόνισε ότι αποτελούν μονόδρομο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και ανήγγειλε τη δημιουργία σήματος ελληνικών προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την πρωτοβουλία μας αυτή, είπε ο γενικός γραμματέας, θα δοθεί έμφαση στην ταυτότητα του ελληνικού προϊόντος, που θεωρούμε ως προϋπόθεση για την προώθηση της γενικής οικονομικής μας εξωστρέφειας».

Στη συνέλευση παρουσιάστηκε μεγάλη έρευνα παγκοσμίου εμβέλειας της εταιρείας ερευνών NIELSEN, η οποία, αναφορικά με την Ελλάδα, τονίζει ότι σε 135 βασικά προϊόντα η εξέλιξη των τιμών τα 5 τελευταία χρόνια, στα μεσαία και μεγάλα σούπερ μάρκετ, είναι κάτω από τον μέσο ετήσιο πληθωρισμό, ενώ ένα κύριο συμπέρασμα αυτής της μελέτης είναι ότι εφεξής οι καταναλωτές θα είναι πολύ πιο προσεκτικοί στις επιλογές τους και θα αποφεύγουν περιττές αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης