Πρόγραμμα συστηματικών ελέγχων στην ποιότητα του πόσιμου νερού στη Δυτική Ελλάδα εκπονεί η Περιφέρεια, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες που εδόθησαν από τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Οι έλεγχοι κατά προτεραιότητα θα περιλαμβάνουν δειγματοληψίες για την εξακρίβωση της ποιότητας του νερού σε νοσοκομεία, σχολεία, δημόσια κτήρια, ξενοδοχεία, κ.α., ενώ σχετικό αίτημα απέστειλε ήδη η γενική διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κα Διονυσία Σαμαντάπρος στους προϊσταμένους των αντίστοιχων διευθύνσεων των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συστηματική διενέργεια ελέγχων για την ποιότητα του πόσιμου νερού αποτελεί ουσιαστική υποχρέωσή μας, προκειμένου να διαθέτουμε ανά πάσα στιγμή πλήρη και αξιόπιστη εικόνα σε ένα ζήτημα άμεσα συνδεδεμένο με τη δημόσια υγεία» σημείωσε σε σχετική του δήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η έκβαση των ελέγχων θα ληφθεί υπ’ όψιν στον προγραμματισμό και στον σχεδιασμό των απαραίτητων έργων ύδρευσης.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης