Σύμφωνα με τον διαδικτυακό τόπο σύγκρισης τιμών ξενοδοχείων Trivago, οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα κατά τον μήνα Αύγουστο κινήθηκαν πτωτικά.

Συγκεκριμένα, ένα δίκλινο δωμάτιο σε ελληνικό ξενοδοχείο στοίχιζε κατά μέσο όρο 112 ευρώ, 7% πιο φτηνά σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να τονιστεί ότι οι ξενοδοχειακοί φορείς είχαν ανακοινώσει και εφέτος μειώσεις στις τιμές τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στον οξύ ανταγωνισμό, γεγονός που αποτυπώνεται και σε αυτή τη διαδικτυακή τουριστική πλατφόρμα.

Ιδιαίτερα έντονες αυξήσεις σημειώνονται στη Θεσσαλονίκη (102 ευρώ, αύξηση 23%), στην Αθήνα (105 ευρώ αύξηση 15%) και στην Καλαμπάκα (87 ευρώ, αύξηση 13%). Στον αντίποδα, η Μύκονος μειώνει αισθητά τις ξενοδοχειακές τιμές (140 ευρώ, μείωση 51%). Την ίδια πτωτική πορεία ακολουθούν και πολλοί άλλοι νησιώτικοι προορισμοί, όπως η Νάξος (62 ευρώ, μείωση 43%, η Σκόπελος (71 ευρώ, μείωση 40%, η Περίσσα (58 ευρώ, μείωση 39%).

Την ίδια στιγμή, τον μήνα Αύγουστο μια διανυκτέρευση σε ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο στην Ευρώπη κόστιζε κατά μέσο όρο 136 ευρώ, ενώ οι ταξιδιώτες για τον μήνα Σεπτέμβριο θα πληρώσουν για διαμονή 21% περισσότερα, σε σχέση πάντα με πέρυσι. Τέλος, στην άκρως ανταγωνιστική για τον ελληνικό τουρισμό Κωνσταντινούπολη, το κόστος διανυκτέρευσης ανήλθε σε 146 ευρώ, αυξημένο κατά 36%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης