Σημαντικές ανατιμήσεις στην αγορά αναμένει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, λόγω της αύξησης του φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης.

«Η παραμικρή αύξηση στα καύσιμα προκαλεί αλυσιδωτές αυξήσεις σε όλα σχεδόν τα αγαθά. Οι ανατιμήσεις είναι πολλαπλάσιες της πραγματικής επιβάρυνσης, από την αύξηση αυτή, και σχεδόν πάντοτε αγγίζουν τα όρια της κερδοσκοπίας και της αισχροκέρδειας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΕ.Π.ΚΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι δυνατόν οι καταναλωτές να συνεχίσουν να πληρώνουν μια κρίση, για την οποία δεν ευθύνονται. Οι καταναλωτές δεν αντέχουν άλλες ανατιμήσεις» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Για τους λόγους αυτούς το ΚΕ.Π.ΚΑ. ζητά από την Κυβέρνηση:

– Να ακυρώσει την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Να εποπτεύει την αγορά, τη διαμόρφωση των τιμών και τις ανατιμήσεις, να ελέγχει όσους πραγματοποιούν αυξήσεις τιμών (ειδικά σε τρόφιμα και αγαθά καθημερινής ανάγκης) να διασφαλίζει τη διαφάνεια στην κοστολόγηση, να επιβάλλει κυρώσεις αυστηρές και αποτρεπτικές και να ανακοινώνει τα ονόματα όσων παραβιάζουν τα δικαιώματα των καταναλωτών, ώστε να αναχαιτίσει την αισχροκέρδεια και την ασυδοσία, στην αγορά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης