Αλλοιωμένα εδέσματα για το σαρακοστιανό τραπέζι συνολικού βάρους 1,9 τόνου κατέσχεσαν οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, οι κτηνίατροι της Νομαρχίας κατέσχεσαν :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

• 420 κιλά σαρδέλα Ισπανίας ιδιοκτησίας Δ. ΦΙΝΤΡΙΛΗ λόγω αλλοίωσης οργανοληπτικών χαρακτήρων, τα οποία και καταστράφηκαν επί τόπου με βάση την ισχύουσα κτηνιατρική νομοθεσία.

• 250 κιλά σολομό Νορβηγίας ιδιοκτησίας ΠΑΝΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕΒΕ λόγω αλλαγής οργανοληπτικών χαρακτήρων και λήξη ορίου συντήρησης, τα οποία επίσης καταστράφηκαν επί τόπου με βάση την ισχύουσα κτηνιατρική νομοθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• 144 κιλά κατεψυγμένες καραβίδες ιδιοκτησίας Θ. ΚΑΚΟΥΡΗ & ΣΙΑ Ε.Ε. τα οποία βρέθηκαν σε θάλαμο απλής ψύξης και μάλιστα μέσα στην Ιχθυόσκαλα, όπου απαγορεύεται η διακίνηση κατεψυγμένων αλιευμάτων. Ο ιδιοκτήτης άσκησε το δικαίωμα της ένστασης και για την οριστική τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή.

Από τη Δημοτική Αγορά του Πειραιά

• 834 κιλά διάφορα κατεψυγμένα αλιεύματα όπως καλαμάρια, χταπόδια, καβούρια κλπ, από το Ιχθυοπωλείο του κ. Αγγέλου-Μαρίνου Κιουρκτσίδη, (Λυκούργου και Δ. Γούναρη), λόγω μη σωστής αποθήκευσης των προϊόντων σε συνθήκες κατάψυξης. Ο ιδιοκτήτης άσκησε το δικαίωμα της ένστασης και για την οριστική τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή.

Από καταστήματα μαζικής εστίασης

• 104,5 κιλά βόειος κιμάς, σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο και διάφορα άλλα κρέατα και λουκάνικα, από το ψητοπωλείο-εστιατόριο του κ. Κουρτίδη Φώτιου στη Σαλαμίνα, διότι βρέθηκαν κατά περίπτωση νωπά σε κατάψυξη, άνευ σημάνσεων και λήξη ορίου συντήρησης.

• 60 κιλά αλιεύματα, καλαμάρια και μαρίδα από το κατάστημα του κ. Καλύβα Κων/νου στον Πειραιά με προβλήματα απόψυξης – επανακατάψυξης και αποθηκευμένα σε θερμοκρασία συντήρησης διαφορετική από την προβλεπόμενη. Τα προϊόντα καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα κτηνιατρική νομοθεσία.

• 29,35 κιλά διάφορα κρέατα και κρεατοσκευάσματα, χοιρινό φιλέτο Ολλανδίας και κιμάς βόειος, από το μεζεδοπωλείο του κ. Βιρβίλη Προκόπη στη Σαλαμίνα, διότι βρέθηκαν κατά περίπτωση νωπά σε κατάψυξη, άνευ σημάνσεων και με αλλοιώσεις οργανοληπτικών χαρακτήρων. Τα προϊόντα καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα κτηνιατρική νομοθεσία.

• 15 κιλά χταπόδια και σουπιές, από το ουζερί του κ. Ρούμελη Κων/νου στη Σαλαμίνα, διότι βρέθηκαν νωπά σε κατάψυξη. Τα προϊόντα καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα κτηνιατρική νομοθεσία.

• 15 κιλά καλαμάρια και σουπιές από οινομαγειρείο του κ. Καραντη Κων/νου στη Σαλαμίνα, διότι βρέθηκαν νωπά σε κατάψυξη. Τα προϊόντα καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα κτηνιατρική νομοθεσία.

• 7 κιλά αλιεύματα από το κατάστημα του κ. Μπιτσάκου στον Πειραιά χωρίς συσκευασία και σημάνσεις και με αλλοιώσεις οργανοληπτικών χαρακτήρων και 3,5 κιλά αλιεύματα από το κατάστημα του κ. Ντόκου στον Πειραιά χωρίς σημάνσεις. Τα προϊόντα καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα κτηνιατρική νομοθεσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης