ΚΕ.Π.ΚΑ.: Χρήσιμες συμβουλές για καλές διακοπές

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010, 16:47
ΚΕ.Π.ΚΑ.: Χρήσιμες συμβουλές για καλές διακοπές
Με αφορμή την τελευταία έξοδο του καλοκαιριού, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) παρέχει κάποιες χρήσιμες συμβουλές προς τους καταναλωτές. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. δέχεται καθημερινά παράπονα-καταγγελίες για την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών που παρέχονται κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Ειδικότερα, το ΚΕ.Π.ΚΑ., σε αυτή την περίοδο που η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη, συμβουλεύει:
- Να ελέγχουμε πάντα την καθαριότητα του χώρου όπου πρόκειται να διανυκτερεύσουμε ή να γευματίσουμε.

- Να ζητάμε να μας δοθεί ο τιμοκατάλογος (καταλύματος, εστιατορίου, καφετέριας, χώρου διασκέδασης), πριν παραγγείλουμε. Στον τιμοκατάλογο πρέπει, εκτός από τις τιμές, να αναγράφονται και ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσφερόμενων προϊόντων, όπως νωπά-κατεψυγμένα, εισαγωγής ή εντόπια κ.λπ..

- Να ζητάμε την απόδειξη πληρωμής και να ελέγχουμε τις χρεώσεις με βάση τον τιμοκατάλογο, πριν πληρώσουμε.

- Δεν πληρώνουμε κουβέρ που έχει καταργηθεί ή οτιδήποτε άλλο φαγητό ή ποτό μάς προσφέρεται, χωρίς να το έχουμε παραγγείλει.

- Σε περίπτωση που ο καταστηματάρχης δείξει απροθυμία να ανταποκριθεί στις παραπάνω λογικές και νόμιμες απαιτήσεις ή σε περίπτωση που οι τιμές είναι υπερβολικά υψηλές, φεύγουμε από τον συγκεκριμένο χώρο και εξυπηρετούμαστε από άλλη επιχείρηση.

- Σε περίπτωση που το κατάλυμα στο οποίο διανυκτερεύουμε δεν τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουμε συμφωνήσει, καταγγέλλουμε το γεγονός στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή και στο τέλος αρνούμαστε την πληρωμή του προσυμφωνηθέντος ποσού.

- Η άρνησή μας να αγοράσουμε κακής ποιότητας ή υψηλής τιμής υπηρεσίες και προϊόντα θα δώσει ένα μάθημα στους κερδοσκόπους των διακοπών, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας τους σωστούς επαγγελματίες.

- Κάθε περίπτωση καταστρατήγησης των δικαιωμάτων μας, την καταγγέλλουμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, Βασ. Ηρακλείου 32, 54624, τηλ.: 2310233333, ώρες 09:00-14:30.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010, 16:47