Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το ενδεχόμενο εξαπάτησης Ελλήνων εισαγωγέων από τούρκικες «εταιρείες» καυσόξυλων-πέλλετς, κρούει η πρεσβεία μας στην ‘Αγκυρα.

“Πρόσφατα έχουν διαπιστωθεί επανειλημμένες περιπτώσεις προσπάθειας εξαπάτησης Ελλήνων επιχειρηματιών, κατά τις οποίες εμφανίζονται στο διαδίκτυο τουρκικές εταιρείες παραγωγής καυσόξυλων- πέλλετς με συμφέρουσες προσφορές. Κατά τις περιπτώσεις αυτές διαπιστώθηκε ότι οι εμφανιζόμενες ως εταιρείες παραγωγής, δεν υφίστανται και προφανώς κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αυξημένη ζήτηση για το εν λόγω προϊόν”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχετική παραγωγή της Τουρκίας είναι ιδιαίτερα περιορισμένη προς το παρόν, αφού η χρήση πέλλετς στην εγχώρια αγορά δεν είναι διαδεδομένη.

Αυτά αναφέρονται σε έγγραφο της πρεσβείας μας στην ‘Αγκυρα όπου υπογραμμίζεται ότι: “οι επιχειρηματίες που προτίθενται να συνεργαστούν με παρόμοιες εταιρείες, είναι σκόπιμο να απευθυνθούν προηγουμένως προς το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, προκειμένου να διερευνηθεί, στο μέτρο του δυνατού, ο βαθμός αξιοπιστίας των εταιρειών αυτών”.  

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης