Με κλείσιμο των πρατηρίων υγρών καυσίμων στις περιοχές που επιβλήθηκε το πλαφόν απειλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, η οποία θεωρεί «λάθος απόφαση για λάθος λόγους την επιβολή πλαφόν μόνο στις λιανικές τιμές των καυσίμων από τα Υπουργεία Οικονομίας και Ενέργειας».

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει ότι τα λάθη του παρελθόντος επαναλαμβάνονται από την κυβέρνηση, η οποία δείχνει ατολμία και φόβο να συγκρουσθεί με όσους ευθύνονται για τις εμφανέστατες στρεβλώσεις της αγοράς πετρελαιοειδών, και προσθέτει ότι το πλαφόν επιβάλλεται για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, αφού είναι προφανές ότι δεν αντιμετωπίζει τη ρίζα του προβλήματος που οδηγεί σε υψηλές τιμές των καυσίμων σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ανώτατες τιμές έχουν επιβληθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν και το πρόβλημα δεν λύθηκε. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, με τη διαφορά ότι η σημερινή κυβέρνηση υποτίθεται ότι έχει επιλέξει να ασχοληθεί με την ουσία και όχι με την επικοινωνία.

Η επιβολή πλαφόν μόνο στις λιανικές τιμές φανερώνει εξάλλου ότι η κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να επιβληθεί στα συμφέροντα των “μεγάλων” της αγοράς καυσίμων, δηλαδή στα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας. Επέλεξε το εύκολο θύμα, τους πρατηριούχους, για να επιρρίψει αποκλειστικά σε αυτούς τις ευθύνες.

Δεδομένου ότι οι τιμές των εταιρειών θα εξακολουθήσουν να διαμορφώνονται ελεύθερα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις οικονομικής ασφυξίας για όσα πρατήρια θελήσουν οι εταιρείες να βγάλουν εκτός αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθύνουμε προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση να μην εφαρμοστούν τέτοιες μέθοδοι, διαφορετικά οι πρατηριούχοι των περιοχών στις οποίες επιβλήθηκε πλαφόν θα κλείσουν άμεσα, και για την περίοδο του Πάσχα, δηλώνει η Ομοσπονδία εξηγώντας ότι «δεν είναι νοητό το κράτος να επιβάλει σε επιχειρήσεις να δουλεύουν με ζημιά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης