Το ΚΕ.Π.ΚΑ.(Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών) εκφράζει την αντίθεσή του στην αύξηση του φόρου κατανάλωσης, στη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης. Η πικρή εμπειρία μας, τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύει ότι η παραμικρή αύξηση στα καύσιμα προκαλεί αλυσιδωτές αυξήσεις, σε όλα σχεδόν τα αγαθά. Οι ανατιμήσεις είναι πολλαπλάσιες της πραγματικής επιβάρυνσης από την αύξηση αυτή και σχεδόν πάντοτε αγγίζουν τα όρια της κερδοσκοπίας και της αισχροκέρδειας. Και φυσικά η σημερινή εικόνα των τιμών βενζίνης αποδεικνύει τους φόβους μας. Πότε πρόλαβαν τα βενζινάδικα να παραλάβουν καύσιμα με νέες τιμές και έχουν ήδη αυξήσει τις τιμές τους;

Κατανοούμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Όμως, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν οι καταναλωτές να πληρώνουν μια κρίση, για την οποία δεν ευθύνονται. Η ακρίβεια στα τρόφιμα και στα είδη καθημερινής ανάγκης που διογκώθηκε, τα προηγούμενα χρόνια, έχει εξαντλήσει χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Οι καταναλωτές δεν αντέχουν άλλες ανατιμήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζητούμε, λοιπόν, από την Κυβέρνηση:

· Να ακυρώσει την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης.

· Να εποπτεύει την αγορά, τη διαμόρφωση των τιμών και τις ανατιμήσεις, να ελέγχει όσους πραγματοποιούν αυξήσεις τιμών (ειδικά σε τρόφιμα και αγαθά καθημερινής ανάγκης), να διασφαλίζει τη διαφάνεια στην κοστολόγηση, να επιβάλει κυρώσεις αυστηρές και αποτρεπτικές, να ανακοινώνει τα ονόματα όσων παραβιάζουν τα δικαιώματα των καταναλωτών, ώστε να αναχαιτίσει, επιτέλους, την αισχροκέρδεια και την ασυδοσία στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης