«Πόλεμος» στη Λαμία για το ωράριο της Κυριακής

«Πόλεμος» στη Λαμία για το ωράριο της Κυριακής
Η λειτουργία των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου διχάζει τον εμπορικό κόσμο της Λαμίας. Σύμφωνα με το εορταστικό ωράριο που ανακοίνωσε ο εμπορικός σύλλογος της πόλης, τα μαγαζιά θα πρέπει να είναι κλειστά.

Το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά, όμως οι καταστηματάρχες έχουν άλλη άποψη.

«Ο εμπορικός σύλλογος δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανέναν, αν θέλει να ανοίξει το κατάστημά του. Εξάλλου, ο νόμος λέει ότι είναι προαιρετικό. Είναι δικαίωμα του καθενός, εάν θέλει να ανοίξει ή να κλείσει...» διευκρινίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας, Γιάννης Βλαχογιάννης.

Από την πλευρά τους, καταστηματάρχες που θέλουν να ανοίξουν την τελευταία Κυριακή, αυτή της Πρωτοχρονιάς, μιλώντας στην κάμερα του LamiaReport ανέφεραν: «Αφού θα είναι ανοιχτά τα πολυκαταστήματα και οι αλυσίδες και αφού θα ανοίξουν οι αγορές σε γειτονικές πόλεις και όμορους νομούς, εμείς δεν είναι δυνατόν να είμαστε κλειστά».

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του προέδρου του εμπορικού συλλόγου και αμέσως μετά ακούστε τις απόψεις δύο καταστηματαρχών, του Παναγιώτη Στασινού και του Ανδρέα Φραντζή, οι οποίοι έχουν αντίθετη άποψη.Πηγή: lamiareport.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012, 11:49