Ρωσία: Μόνιμο εκθεσιακό κέντρο αποκτούν τα ελληνικά προϊόντα

Ρωσία: Μόνιμο εκθεσιακό κέντρο αποκτούν τα ελληνικά προϊόντα
Μόνιμο εκθεσιακό κέντρο στη Ρωσία, για την προβολή των ελληνικών προϊόντων στη μεγάλη ρωσική αγορά, πρόκειται να ιδρύσουν στο εγγύς μέλλον πέντε επιμελητήρια, κυρίως από την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Μάλιστα, στα μέσα του Μαΐου, εκπρόσωποι των πέντε επιμελητηρίων (Βιοτεχνικό Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Χαλκιδικής, Σερρών και Εύβοιας) αναμένεται να επισκεφθούν τη Ρωσία, προκειμένου να καταλήξουν στην πιο πρόσφορη περιοχή για τη δημιουργία του κέντρου.

Το κέντρο «Ερμής» θα λειτουργεί ουσιαστικά ως αντιπρόσωπος των επιχειρήσεων που θα θελήσουν να συμμετέχουν σε αυτό για έναν χρόνο.

Ήδη, περίπου 70 επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να λάβουν μέρος στο εγχείρημα, αριθμός που αυξάνεται διαρκώς.

Μάλιστα, για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του Εκθεσιακού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του προέδρου του ΒΕΘ, Παναγιώτη Παπαδόπουλου, και του γενικού πρόξενου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποπόφ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Χαλκιδικής, Γιώργος Γκιλής, Καβάλας, Άγγελος Τσατσούλης, και Εύβοιας, Παναγιώτης Σίμωσης. Στόχος των ιδρυτικών μελών του ελληνορωσικού κέντρου είναι τα επιμελητήρια που απαρτίζουν τον βραχίονα της όλης προσπάθειας να αυξηθούν, καθώς εκτιμούν ότι η αγορά της Ρωσίας είναι πολλά υποσχόμενη για τα ελληνικά προϊόντα.

Το εκθεσιακό κέντρο θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ τα στελέχη του κέντρου θα ξεναγούν, θα δειγματίζουν και θα ενημερώνουν τους υποψήφιους αγοραστές για τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν.

Επιπλέον, το κέντρο θα αποτελεί τον προθάλαμο για τους Ρώσους εξαγωγείς που θα θελήσουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην ελληνική αγορά. Ο κ. Ποπόφ επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία των πέντε επιμελητηρίων, εν μέσω της αντίξοης οικονομικής συγκυρίας, είναι αξιέπαινη, καθώς καταδεικνύει ότι παίρνουν την τύχη στα χέρια τους.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012, 16:22