Σε απόγνωση οι ζημιωθέντες από την ανάκληση άδειας της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010, 18:26
Σε απόγνωση οι ζημιωθέντες από την ανάκληση άδειας της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ
Την εκκαθάριση εν λειτουργία της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ προτείνουν ως την καλύτερη δυνατή λύση οι ζημιωθέντες από την ανάκληση άδειας της ασφαλιστικής εταιρείας.

Σε δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου τους, Νίκος Κεχαγιάογλου, ενόψει ενημερωτικής συγκέντρωσης των θιγόμενων που θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη είπε χαρακτηριστικά ότι «όσο η επιχείρηση δεν λειτουργεί, οι ζημίες συσσωρεύονται».

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου, ο οποίος σημειωτέον έχει διατελέσει ένας από τους σημαντικότερους ασφαλιστές της ΑΣΠΙΣ, πρόσθεσε ότι η απαιτούμενη πολιτική απόφαση για την εκκαθάριση εν λειτουργία πρέπει να ληφθεί άμεσα, καθώς περίπου 1.000.000 πολίτες βρίσκονται πλέον σε απόγνωση και πλήρως εκτεθειμένοι, χωρίς κάλυψη σε θέματα νοσηλειών, ανικανότητας, ασφάλισης ζωής ή και συντάξεων γήρατος, που «τρέχουν».

Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιάογλου, μόνο τα ασφαλιστήρια ζωής υπολογίζονται σε περίπου 250.000, ενώ η υπόσχεση που ο σύλλογος είχε λάβει από τον αρμόδιο υφυπουργό, Φίλιππο Σαχινίδη, για «κάλυψη των ανησυχιών των ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων», τελικά δεν υλοποιήθηκε. Έκτοτε, υποστήριξε, οι ζημιωθέντες δεν κλήθηκαν στο υπουργείο για διάλογο, αν και το έχουν ζητήσει επανειλημμένως.

Ο σύλλογος των ζημιωθέντων από την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ βρίσκεται ακόμη υπό σύσταση, καθώς το καταστατικό έχει κατατεθεί στο Πρωτοδικείο και αναμένεται η έγκριση, ενώ αριθμεί ήδη περίπου 500 μέλη.

Η συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, που είναι ανοιχτή σε κάθε θιγόμενο από την ανάκλησης της άδειας της ΑΣΠΙΣ, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Πάλας», αύριο στις 6 το απόγευμα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010, 18:26