Σημάδια ανάκαμψης στις τιμές ελαιολάδου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010, 04:31
Σημάδια ανάκαμψης στις τιμές ελαιολάδου
Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει ανάκαμψη των τιμών του λαδιού εκφράζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων Ηλίας Βαρούτσος. Παράλληλα, τονίζει ότι παρατηρείται ανοδική διάθεση στις διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτές τις μέρες σε σχέση με τις τελευταίες τιμές που είχαν πουλήσει λάδι.

Η άνοδος κυμαίνεται στα 10- 15 λεπτά από τα 2,10 που ήταν η τελευταία τιμή. Αυτό, όπως σημείωσε ο κ. Βαρούτσος συμβαίνει επειδή φαίνεται να υπάρχει ζήτηση αλλά και γιατί μόνο η περιοχή αυτή έχει τόσο ποιοτικά λάδια σε σχέση με άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. «Πλέον είμαστε στο τελείωμα της συγκομιδής, μπορώ να πω στο 98% της παραγωγής.

Εφέτος ήταν μια χρονιά που είχαμε καρπό αλλά δεν είχαμε τόσο καλές αποδόσεις σε όλη την διάρκεια πέρα από τώρα στο τέλος , ενώ οι τιμές ήταν χειρότερες από πέρυσι αν τις συγκρίνουμε στις αντίστοιχες ημερομηνίες. Τώρα φαίνεται να υπάρχει μια τάση για ανάκαμψη στην τιμή.

Η τελευταία τιμή ήταν στο 2,10, αυτή την στιγμή δεν έχουμε βγάλει καινούργια καθώς είμαστε σε διαπραγματεύσεις, πιστεύω όμως ότι θα είναι καλύτερες.

Είμαστε αισιόδοξοι για καλύτερες τιμές. Τώρα το πόσο θα κρατήσουν και πού θα διαμορφωθούν ακόμη δεν το ξέρουμε, θα φανεί στην πορεία. Βλέπουμε να υπάρχει μια τάση για άνοδο κατά 10- 15 λεπτά , υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην ζήτηση σε σχέση με ό,τι είχαμε μέχρι τώρα.

Το άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές δεν έχουν τόσο καλά λάδια φέτος και εκεί ποντάρουμε, ότι θα έχουμε κάποιες καλές εξελίξεις γιατί έχουμε πολύ καλά λάδια εφέτος.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010, 04:33