Στις 8, 9 και 10 Μαΐου το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), ανοίγει τις πύλες του στο Athens Food Festival, το πιο «νόστιμο» φεστιβάλ στην Αθήνα.

Ανοίγει, όμως και την …όρεξη των Αθηναίων και τους προτείνει να ‘’κοπιάσουν…’’. Για τρεις ημέρες η «καρδιά» της ελληνικής υπαίθρου «χτυπά» στο ΣΕΦ, σ΄ένα πλούσιο φεστιβάλ εξαιρετικού γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Πάνω από 200 μικροί παραγωγοί απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, 500 διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνταγές και μυστικά μαγειρικής απ’ όλη τη χώρα, γαστρονομικές παρουσιάσεις από καταξιωμένους Έλληνες μάγειρες και γευσιγνώστες, δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους, αλλά και πολύ φαγητό συνθέτουν το σκηνικό του πρώτου Athens Food Festival.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας «μεταμορφώνεται» σε ένα «χωριό μικρών παραγωγών» δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών προϊόντων της ελληνικής φύσης, να έρθει σε απευθείας επαφή με τους παραγωγούς, τον μύθο και την ιστορία πίσω από κάθε τόπο και τα προϊόντα του, να ενημερωθεί για τις ευεργετικές ιδιότητες των ελληνικών προϊόντων και να γευτεί τοπικές κουζίνες απ’ όλη τη χώρα, ενώ φεύγοντας μπορεί, εάν θέλει, να πάρει μαζί του, λίγη… Ελλάδα ακόμα, καθώς όλα τα προϊόντα θα διατίθενται προς πώληση σε τιμές παραγωγού.

Ξεχωριστή θέση στο Athens Food Festival κατέχουν και οι διαδραστικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις γαστρονομίας, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιούνται, σε διάφορες αίθουσες του σταδίου, σεμινάρια μαγειρικής και παρουσιάσεις γαστρονομικών γεύσεων και προορισμών με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και οργανώσεων απ’ όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, καταξιωμένοι σεφ θα μυήσουν το κοινό στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης, δημιουργώντας ευφάνταστα πιάτα με τους θησαυρούς της ελληνικής γης”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης