Τριήμερη γιορτή για τους λάτρεις των κρασιών της Πιερίας

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017, 06:12
Τριήμερη γιορτή για τους λάτρεις των κρασιών της Πιερίας
Τους επισκέπτες της 4η Γιορτή Πιερικών Οίνων, που θα πραγματοποιείται στις 17, 18 & 19 Φεβρουαρίου, υποδέχεται το Ελατοχώρι Πιερίας.

Στη τριήμερη αυτή εκδήλωση οι οινοποιοί της Πιερίας θα προβάλλουν, μέσα από μια διαρθρωμένη παρουσίαση, τις ετικέτες των κρασιών τους. Οι οινοποιοί της Πιερίας που συμμετέχουν είναι, Γεώργιος & Μίλτος Αδάμος, Αθανάσιος Γραμματόσης, Απόστολος Κούρτης, Νικόλαος Μάνος – Αστερι, Ξηρομερίτη Χριστίνα, Κωνσταντίνος & Δημήτρης Παπαγιαννούλης, και Αφοί Χρυσοστόμου. Επίσης συμμετέχουν, η εταιρία (οινοποιείο) Ευάγγελος Τσάνταλης Α.Ε., που έχει αμπελώνες στην Πιερία, το οινοποιείο Βογιατζής (Βελβεντός) και το οινοποιείο Ντούγκος (Ραψάνη).

Τα καταλύματα του Ελατοχωριού στα οποία θα πραγματοποιηθεί οινογνωσία είναι: Alseides Boutique Hotel, Semeli Resort, Vaela Pallas καθώς και το καφέ Ίταμος. Επίσης, στη γιορτή συμβάλλουν και τα καταλύματα, Αλθαία, Αρχονταρίκι, Άτριον, Διάσελο, Μύθος, Νικέλλη, Πήγασος, Πιερίδες Μούσες, Πατρικό. Να σημειωθεί ότι η οινογνωσία θα πραγματοποιηθεί και στις ταβέρνες του παλιού χωριού, Ανώι, Παλιό Σχολειό, Τζιβαέρι.

Όλη η εκδήλωση συμπεριλαμβάνει και παρουσίαση από παραγωγούς με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

– Την Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου στις 20:00, στην πλατεία του παλιού χωριού, ο Σύλλογός Επαγγελματιών Ελατοχωρίου καλωσορίζει τους επισκέπτες, προσφέροντάς τους ζεστό κρασί.

– Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου από τις 13:00 μέχρι τις 16:00 θα πραγματοποιηθεί οινογνωσία στις ταβέρνες που συμμετέχουν.

Από τις 17:00 μέχρι τις 19:00 στον πετρόχτιστο χώρο στην πλατεία του Παλαιού Ελατοχωρίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία για τα μανιτάρια και τη σχέση τους με τους ελληνικούς αμπελώνες.

Από τις 21:00 η οινογνωσία θα συνεχιστεί στα διάφορα καταλύματα και καφέ του Ελατοχωρίου υπό τη συνοδεία μουσικής.

– Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στον πετρόχτιστο χώρο στην πλατεία του Παλαιού Ελατοχωρίου οι επισκέπτες και οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους οινοπαραγωγούς, να δοκιμάσουν τα κρασιά τους με ειδικά ποτήρια που μπορούν να προμηθευτούν με μια συμβολική τιμή και να αγοράσουν τα κρασιά της επιλογής τους από τα ειδικά σημεία πώλησης.

Η εκδήλωση που θα πλαισιώνεται από μουσική, θα ξεκινήσει στις 12:00 και θα διαρκέσει έως τις 16:00.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017, 06:12