Μία ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΤΕΡ σχετικά με την 48ωρη απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 του μηνός στα ΜΜΕ.

Διαβάστε την:
«Στην πορεία που διοργανώθηκε από τους απεργούς στις 17/1 οι τεχνικοί της ραδιοφωνίας μαζί με τους χιλιάδες διαδηλωτές δείξαμε την απόφασή μας να βάλουμε τέρμα στον αντεργατικό κατήφορο του κυβερνητικού μαύρου μετώπου, των εργοδοτών, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και των ντόπιων τραπεζιτών.
Καθημερινά οι εργαζόμενοι αισθανόμαστε όλο και εντονότερη την κυβερνητική πίεση με τα χαράτσια, τους κεφαλικούς φόρους, τις αλόγιστες αυξήσεις στη ΔΕΗ και στα υπόλοιπα κοινωνικά αγαθά, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με συνέπεια την καταβαράθρωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους, την αύξηση της ανεργίας και της επισφάλειας στην εργασία, την ουσιαστική διάλυση των επιθεωρήσεων εργασίας και του ΣΕΠΕ και τη συρρίκνωση του ΟΜΕΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το πάρτι στις πλάτες του Λαού ο οποίος καλείται να επωμιστεί το βάρος των σκανδάλων, της κακοδιαχείρισης και της πολιτικής αβελτηρίας των ίδιων που σήμερα προσπαθούν δήθεν να μαζέψουν και να νοικοκυρέψουν την κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Οι εργαζόμενοι, οι επισφαλώς εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι όλο και περισσότερο καταλαβαίνουμε σήμερα την ανάγκη αυτοοργάνωσης και νέων μορφών αντίδρασης. Οι εργαζόμενοι του ALTER, της Χαλυβουργίας, του Γερολυμάτου δείχνουν έμπρακτα το δρόμο και τον τρόπο: η μαχητική, οργανωμένη, συντονισμένη και συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων μας είναι η μόνη λύση. Κανείς μόνος του απέναντι σε εργοδότες και κυβέρνηση.

Στα πλαίσια που προαναφέραμε διεξήχθη τη δεύτερη ημέρα των κινητοποιήσεων στα ΜΜΕ η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ. Η προσέλευση των εργαζόμενων τεχνικών στα ραδιόφωνα ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας (89%), με δεδομένο ότι σε κάθε ραδιοσταθμό υπήρχε τουλάχιστον ένας συνάδελφος ως βάρδια ασφαλείας. Στην Συνέλευσή μας παρευρέθη και χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ συνάδελφος Μάριος Λώλος. Η μαχητικότητα και το υψηλό επίπεδο ανάλυσης, προβληματισμού και στοχοθεσίας του Σώματος πραγματικά δίνουν τα εχέγγυα σοβαρής και δομημένης αντιμετώπισης του εργασιακού χάους που δημιουργούν με τις επιλογές τους το δίπολο κυβέρνησης και εργοδοσίας. Παμψηφεί υπερψηφίστηκαν οι θέσεις – προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για κινητοποιήσεις και εκκαθάριση μητρώου μελών, ενώ γνωστοποιήθηκε στο Σώμα και η πρόταση της Μεσολαβήτριας του ΟΜΕΔ κας Αθηνάς Μαλαγαρδή για την ΣΣΕ μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εν λόγω πρόταση εξασφαλίζεται αύξηση στο ύψος του ευρωπληθωρισμού για τα κλιμάκια μέχρι και δέκα έτη προϋπηρεσίας από τον Οκτώβριο του 2011 και αύξηση στο ύψος του ευρωπληθωρισμού από τον Ιούλιου του 2012 για τα ίδια κλιμάκια, ενώ μένουν στο ίδιο ύψος τα κλιμάκια πάνω από τα δέκα έτη προϋπηρεσία. Τα υπόλοιπα θέματα που ρυθμίζονται από την προηγούμενη ΣΣΕ μένουν ως έχουν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο βάσει της εντολής της Γενικής Συνέλευσης της 18ης Ιανουαρίου 2012 θα αποφασίσει σε συνεδρίασή του την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου για τις περαιτέρω κινήσεις της Ένωσης για την υπογραφή ΣΣΕ, καθώς και για το ευρύτερο διεκδικητικό πλαίσιο αναφορικά με τα εργασιακά του χώρου μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Δημήτρης Καμαρινόπουλος Μαρία Γεωργέα»

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης