Ανακαλείται μέχρι νεωτέρας η εισαγγελική παραγγελία να παραδοθεί στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA το υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κατά τη διάρκεια των 66 ωρών της δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από προσφυγή του Ελληνικού Δημοσίου με το σκεπτικό ότι δεν είναι δυνατός ο διαχωρισμός των ευαίσθητων από τα απλά προσωπικά δεδομένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, όπως αποφασίστηκε, το υλικό δεν θα καταστραφεί και οι υπεύθυνοι του ALPHA, αν και δεν μπορούν να το πάρουν στα χέρια τους, έχουν τη δυνατότητα να το δουν για να το μελετήσουν.

Η απόφαση ισχύει μέχρι να αποφασίσει σχετικά η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

Όλα ξεκίνησαν με το αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA να λάβει γνώση του υλικού αυτού που απεικονίζει όλα έγιναν στο κτήριο της ΓΓΕΕ, ώστε να θεμελιώσει «την αντισυμβατική συμπεριφορά της εταιρείας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη», την οποία ήδη έχει καταγγείλει στα αρμόδια όργανα ζητώντας να αποβληθεί από τον διαγωνισμό ως πρώτη επιλαχούσα και να ακυρωθεί συνολικά, εξ αυτού του λόγου, ολόκληρη η δημοπρασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης