Προστασία από τους πιστωτές, προκειμένου να υλοποιήσει σχέδιο διάσωσης, ζήτησε από το δικαστήριο η Χ.Κ. Τεγόπουλος. Όπως αναφέρεται στην αίτηση της εταιρείας για την υπαγωγή της στο άρθρο 99, στόχοι του σχεδίου που έχει εκπονήσει είναι:

• Ο εξορθολογισμός του μισθοδοτικού κόστους και η αξιοποίηση του προσωπικού που θα παραμείνει. Στο κείμενο αναφέρεται πως η επιχείρηση έχει πολύ υψηλό αριθμό προσωπικού και πως το κόστος μισθοδοσίας αντιστοιχεί στο 52,34% επί των πωλήσεων.
• Η ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων, όταν το επιτρέψει η αγορά (ακίνητα, συμμετοχές σε εισηγμένες και μη εταιρείες, μηχανολογικός εξοπλισμός που είναι σε αδράνεια ή υποχρησιμοποιείται). Στόχος είναι η μείωση των λειτουργικών εξόδων και των υποχρεώσεων.
• Η εταιρεία προτίθεται να ζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση 16 εκατ. ευρώ, αξιοποιώντας περιουσιακά στοιχεία και συμμετοχές, και παράλληλα να απελευθερωθεί για το 2012 η είσπραξη των εσόδων της από τα πρακτορεία Τύπου (εκχωρήθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς ως πρόσθετη εξασφάλιση δανείου). Οι πόροι θα αξιοποιηθούν για την αποζημίωση προσωπικού που θα αποχωρήσει και την κάλυψη τρεχουσών αναγκών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε λειτουργικό επίπεδο εξετάζεται η ενοποίηση της ημερήσιας με την κυριακάτικη έκδοση, καθώς και η ελαχιστοποίηση των δραστηριοτήτων του τυπογραφείου «ανάλογα με τα οφέλη στο λειτουργικό αποτέλεσμα».

Αναφορικά με τον τίτλο της εφημερίδας, στην αίτηση αναφέρεται πως «η αξία αυτού του τίτλου είναι πασιφανές ότι αποτελεί μια περιουσία για την εταιρεία, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα από ένα νέο εταιρικό σχήμα με συμμετοχή νέων μετόχων που θα εξασφαλίσουν την ανεξαρτησία και τη συνέχιση της έκδοσης του τίτλου, την εξασφάλιση εργασίας σε ένα σημαντικό μέρος των εργαζομένων καθώς και την πληρωμή μέρους των απαιτήσεων των πιστωτών».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης