Αντιδράσεις εργαζομένων για την αναστολή έκδοσης της «Ελευθεροτυπίας»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014, 14:50
Αντιδράσεις εργαζομένων για την αναστολή έκδοσης της «Ελευθεροτυπίας»
Για αναστολή των δραστηριοτήτων της Ελευθεροτυπίας - την έκδοση των εφημερίδων και την λειτουργία του enet.gr - κατηγορούν την εταιρεία «Τρίτη Όψη» οι εργαζόμενοι των μέσων στον εκδοτικό όμιλο.

Συγκεκριμένα μέσω ανάρτησης στο blog των εργαζομένων λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της αναστολής αναφέρουν:

«Μετά την κυβέρνηση και το φίμωμα της ΕΡΤ, ήρθε η σειρά της"ιδιωτικής πρωτοβουλίας". Η εταιρεία "Τρίτη Όψη" απέκλεισε τους δημοσιογράφους του enet από την πρόσβαση στο Διαδίκτυο και απαγόρευσε την εκτύπωση της"Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", παρότι το φύλλο ήταν έτοιμο να τυπωθεί. Προχώρησε έτσι σε αναστολή της έκδοσης της καθημερινής και της κυριακάτικης έκδοσης, καθώς και της ηλεκτρονικής μορφής της. Εμείς οι εργαζόμενοι στην ιστορική"Ελευθεροτυπία", έχοντας στις πλάτες μας μήνες ανεργίας αλλά και απληρωσιάς, κοροϊδίας και εμπαιγμού, δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε το χατίρι σε όποιον επιθυμεί να δει αυτή την εφημερίδα κλειστή. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με όλα τα μέσα, για να ξαναβγεί το φύλλο στα περίπτερα.

Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε συμπαράσταση από όσους πιστεύουν στην ελευθερία του Τύπου, στο δικαίωμα στην εργασία που πληρώνεται, στην ίδια τη δημοκρατία».

Ανακοίνωση, με την οποία παίρνει θέση στις ραγδαίες εξελίξεις στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, μετά τις συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, εξέδωσε η Ένωση Συντακτών (ΕΣΗΕΑ).

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014, 14:55