Στις 18.00 ακριβώς ξεκίνησε η εκπομπή σήματος της ΝΕΡΙΤ, που θα διαδεχθεί τη ΔΤ.

Σχεδόν 11 μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, η αλλαγή της σκυτάλης ανάμεσα στο μεταβατικό κανάλι της ΔΤ και στον οριστικό φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΝΕΡΙΤ πραγματοποιήθηκε στον αέρα σε μια «σεμνή τελετή». «Κάτι νέο ξεκινά» ήταν η φράση που προλόγισε την αλλαγή σήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης είχε ξεκινήσει ο χρόνος να μετρά αντίστροφα για τη ΝΕΡΙΤ από νωρίς το απόγευμα.

Η ΝΕΡΙΤ ξεκίνησε με ένα νέο δελτίο ειδήσεων. Θα ακολουθήσουν μια ελληνική και μια ξένη ταινία αλλά και η «Αθλητική Κυριακή».

Δείτε την αλλαγή σκυτάλης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε live εικόνα από τη Δημόσια Τηλεόραση:

«Η πρώτη μας προτεραιότητα από την αρχή που ξεκινήσαμε ήταν να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ πριν από τις εκλογές για να υπάρχει μια ισορροπία» δήλωσε χθες στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ. Ο κ. Προκοπάκης τόνισε πως η καθυστέρηση κατά μία εβδομάδα της πρεμιέρας της ΝΕΡΙΤ από την αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία της 27ης Απριλίου οφειλόταν σε διαδικαστικούς λόγους και στην πλήρη ομαλοποίηση με την EBU.

Με 16 νέες εκπομπές, που θα ξεκινήσουν σταδιακά να προβάλλονται μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες, και ενημερωτικές εκπομπές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές κάθε Τρίτη (εκτός της ερχόμενης Τρίτης, λόγω Eurovision), ο νέος φορέας ξεκινά να λειτουργεί με αρκετά προβλήματα .

Ο κ. Προκοπάκης τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως η επαρκής κάλυψη των εκλογών αποτελεί στοίχημα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σε αυτές θα υπάρξει πλήρης εκπροσώπηση και παρουσία υποψηφίων από όλα τα κόμματα.

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η διαδικασία για την πλήρωση θέσεων δημοσιογράφων και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου πάγωσε και θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές. Όσον αφορά το προσωπικό που ήδη έχει προσληφθεί, ο κ. Προκοπάκης τόνισε πως η είσοδός τους στον νέο φορέα θα γίνεται σταδιακά.

Η ΝΕΡΙΤ ξεκινά να λειτουργεί με το προσωπικό που υπάρχει στη Δημόσια Τηλεόραση από τον περασμένο Αύγουστο και οι συμβάσεις των 2μηνων συμβασιούχων της Δημόσιας Τηλεόρασης με τελευταία τροπολογία ανανεώνεται και αυτοί θα αντικαθίστανται σταδιακά με τους νεοπροσλαμβανόμενους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης