Με γραπτή ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Αγγελιοφόρος» την πρόθεση τους να προβούν αύριο σε 24ωρη απεργία, ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων 16 συναδέλφων τους.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εικοσιτετράωρη απεργία κηρύσσουν αύριο (από τις 10 π.μ.) στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης και η Ένωση Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενες για την ενέργεια της εργοδοσίας να απολύσει 16 εργαζόμενους, με τρόπο καταχρηστικό και οπωσδήποτε ενδεικτικό της κραυγαλέας αδυναμίας της να κατανοήσει ποιο προϊόν παράγει.

Εδώ και πολλούς μήνες, οι εργαζόμενοι του Αγγελιοφόρου έχουν καταθέσει στη διεύθυνση της εφημερίδας σειρά προτάσεων για την ανάπτυξη του φύλλου, την ενίσχυση του ενημερωτικού χαρακτήρα του, τη βελτίωση της ανταπόκρισής του προς τις ανάγκες του κοινού στο οποίο απευθύνεται. Αν και αδάπανες, οι προτάσεις αυτές αγνοήθηκαν από διεύθυνση και εργοδοσία. Αντ’ αυτών, προκρίθηκε ως «μαγική λύση» η βίαιη απαξίωση της εφημερίδας: Συρρίκνωση της δημοσιογραφικής ύλης, κατάργηση του αθλητικού τμήματος, περιορισμός των προδιαγραφών αξιοπιστίας και εκχώρηση της συντακτικής εργασίας σε ασαφή εξωτερικά σχήματα. Με δυο λόγια, παντελής αδιαφορία για τη δημοσιογραφική επάρκεια που επί χρόνια χαρακτήριζε τον Αγγελιοφόρο και σφράγιζε τη σχέση του με το κοινό.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΠΗΕΘ και η ΕΤΗΠΤ-Θ καλούν την εργοδοσία του Αγγελιοφόρου να εγκαταλείψει την αδιέξοδη τακτική που θα οδηγήσει την εφημερίδα σε αποτελέσματα τελείως αναντίστοιχα των προδιαγραφών της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να ανακαλέσει τις απολύσεις και να σεβαστεί το δικαίωμα του κοινού να ενημερώνεται από εφημερίδες που συντάσσονται από δημοσιογράφους, με προϋποθέσεις αξιοπιστίας και προδιαγραφές επαγγελματικές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης