Στο αρχείο έστειλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) την υπόθεση του «χαλκευμένου» βίντεο, που εμφάνιζε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, να ενθαρρύνει πράξεις βίας.

Υπενθυμίζεται πως στις 22/1/13, λίγες ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση στο Mall του Αμαρουσίου, είχε μεταδοθεί από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Mega» καθώς και από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, βίντεο με δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες ο κ. Διαμαντόπουλος στρεφόταν κατά του εμπορικού κέντρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, είχε μιλήσει τότε για «στοχοποίηση του Mall» από τον βουλευτή, ενώ από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε ολόκληρο το βίντεο στη δημοσιότητα και στράφηκε εναντίον ΜΜΕ, σημειώνοντας πως δείχνουν μόνο το μονταρισμένο βίντεο. Με επιστολή που είχε αποστείλει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, είχε ζητήσει από το ΕΣΡ να ερευνήσει τη μετάδοση από τους τηλεοπτικούς σταθμούς του «χαλκευμένου» βίντεο.

«Το βίντεο ήταν κυβερνητική ανακοίνωση, που μετέδωσε ο σταθμός» δήλωσε σήμερα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ιωάννης Λασκαρίδης, ανακοινώνοντας την απόφαση της Ολομέλειας του ΕΣΡ, που κατά πλειοψηφία αθώωσε το «Mega», θεωρώντας «δήλωση» το επίμαχο βίντεο. Μειοψήφησαν η αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου και το μέλος Γιάννης Παπακώστας προτείνοντας πρόστιμο 50.000 ευρώ και 20.000 ευρώ αντίστοιχα.

«Ο σταθμός είχε την υποχρέωση να μεταδώσει την κυβερνητική ανακοίνωση και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που έκανε. Ο σταθμός δεν έκανε καμία χάλκευση» είπε ο κ. Λασκαρίδης και πρόσθεσε πως την επόμενη μέρα το πρωί το κανάλι μετέδωσε μεγαλύτερο μέρος του βίντεο. Από την υπόθεση απαλλάχθηκε και ο τηλεοπτικός σταθμός STAR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τα λοιπά, με απόφασή του το ΕΣΡ προτείνει στον υφυπουργό Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος θα λάβει και την τελική απόφαση, τη μεταβίβαση του ραδιοφωνικού σταθμού Flash στους εργαζόμενους.

Στην επιβολή κυρώσεων, πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό σταθμό «Nickelodeon» για μεταβολή φυσιογνωμίας του σταθμού, 15.000 ευρώ πρόστιμο στην «Εγνατία TV» για μη καταβολή στοιχείων και ροής προγράμματος επί σειρά ετών και σύσταση στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση περιοδικού στο δελτίο ειδήσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης