Απερρίφθησαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) οι αιτήσεις των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει κατά της διαδικασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, Star και Epsilon. Με την εξέλιξη αυτή, ουσιαστικά, πέφτει στο κενό η προσπάθεια των τριών καναλιών να μπλοκάρουν και να «παγώσουν» τον διαγωνισμό. Αναφορικά με την απόφαση που αφορά στη συνταγματικότητα της διαδικασίας, αυτή θα εκδοθεί πιθανότατα μετά το καλοκαίρι.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο επέστρεψε στο Mega Channel το παράβολο που είχε καταθέσει για τα ασφαλιστικά μέτρα, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 33.233,34 ευρώ​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Παράλληλα, δημοσιεύτηκε το σκεπτικό της απόφασης με την οποία η Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου είχε απορρίψει την αίτηση του Mega Channel κατά της κοινής υπουργικής απόφασης που αφορά στην τιμή εκκίνησης των αδειών. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΣτΕ, η αίτηση του καναλιού δεν έχει τον χαρακτήρα ασφαλιστικών μέτρων αλλά αποτελεί πρακτικά αίτηση αναστολής, η οποία και θεωρείται εκ νέου απορριπτέα, καθώς μέσω αυτής δεν προκαλείται ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη στον τηλεοπτικό σταθμό, αλλά ούτε και στοιχειοθετούνται εκείνοι οι λόγοι που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη χορήγηση της αναστολής.

Έτσι, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο επέστρεψε στο κανάλι το παράβολο που είχε καταθέσει για τα ασφαλιστικά μέτρα, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 33.233,34 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:
Αυτοί υπέβαλαν αιτήσεις για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016, 15:30

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης