Δικαίωση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου από τη Δικαιοσύνη για δημοσιεύματα της εφημερίδας «Μακελειό» το οποίο υποχρεώνεται σε χρηματική ποινή κάθε φορά που τον συκοφαντεί.

Η πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ουρανία Φλεριάνου, εξέδωσε προσωρινή διαταγή για τη συγκεκριμένη εφημερίδα και απαγορεύει κάθε υβριστική, απαξιωτική, προσβλητική ή συκοφαντική αναφορά, σε οποιαδήποτε μορφή (σχόλιο, άρθρο, κείμενο, φωτογραφία) εις βάρος του. Ταυτόχρονα η προσωρινή διαταγή επιβάλλει η όποια κριτική στην πολιτική δραστηριότητα και στην άσκηση καθηκόντων του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου να μην ασκείται καθ’ υπέρβαση «της ανεκτής από τον μέσο συνετό άνθρωπο πολιτικής κριτικής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για κάθε παράβαση της εκδοθείσας προσωρινής διαταγής το δικαστήριο προειδοποίησε ότι θα επιβάλλεται χρηματική ποινή 5.000€ σε βάρος του Στέφανου Χίου και της εκδότριας εταιρείας της εφημερίδας «Μακελειό», του site makeleio.gr και του Γεωργίου Γκασιάμη. Ο υπουργός Εσωτερικών έχει ασκήσει και κύρια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της εφημερίδας «Μακελειό» και του Στέφανου Χίου, καθώς τα επαναλαμβανόμενα συκοφαντικά και δυσφημιστικά δημοσιεύματα σε βάρος του με προσβλητικές και υβριστικές αναφορές και χυδαίους χαρακτηρισμούς θίγουν έντονα την τιμή και την υπόληψή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης