«Έφυγε» για πάντα ο Κώστας Γαλανόπουλος

«Έφυγε» για πάντα ο Κώστας Γαλανόπουλος
«Έφυγε» σήμερα για το στερνό ταξίδι σε ηλικία 75 ετών. Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Κώστας Γαλανόπουλος, ο οποίος υπήρξε από τους σπουδαιότερους αναλυτές των πάμπολλων διεθνών γεγονότων που συνέβησαν κατά την διάρκεια της δημοσιογραφικής τους σταδιοδρομίας.

Ο Κώστας Γαλανόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1940. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1962, όμως, σε νεότατη ηλικία, τον κέρδισε η δημοσιογραφία, καθώς ξεκίνησε να εργάζεται στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Στη συνέχεια απασχολήθηκε στις εφημερίδες «Δημοκρατική Αλλαγή», «Το Βήμα», «Τα Σημερινά» και «Βραδυνή», απασχολούμενος στο μεταφραστικό τμήμα και τα διεθνή θέματα. Επίσης, εργάστηκε στα περιοδικά «Ταχυδρόμος», «Άλφα» και «Επίκαιρα».

Στη συνέχεια ακολούθησαν «Τα Νέα», όπου διετέλεσε αρθρογράφος, αναλυτής και επικεφαλής του τμήματος διεθνών ειδήσεων της εφημερίδας. Επίσης, υπήρξε παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ και Υπεύθυνος των Διεθνών ειδήσεων για πολλά χρόνια.

Εκτός από τη δημοσιογραφία ο Κώστας Γαλανόπουλος ασχολήθηκε και με μεταφράσεις πολλών βιβλίων, ενώ διετέλεσε και ανταποκριτής στο εξωτερικό του Greek Press Agency.

Ο Κώστας Γαλανόπουλος διέγραψε μια λαμπρή πορεία στη δημοσιογραφία. Πολύγλωσσος, μορφωμένος, με μια βαθιά καλλιέργεια κατέγραψε και ανέλυσε για δεκαετίες τις διεθνείς εξελίξεις, τις οποίες παρουσίασε στο ελληνικό κοινό με μια βαθιά αναλυτική σκέψη. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι παρουσίαζε τις ειδήσεις στην τηλεόραση χωρίς χειρόγραφο, ενώ μεταξύ άλλων διετέλεσε και συνεργάτης της εγκυκλοπαίδειας Britannica.

Μετά τη συνταξιοδότησή του εκλέχθηκε μέλος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ προσφέροντας την εμπειρία και τις γνώσεις του για την ανάπτυξη του Ιδρύματος.

Ως άνθρωπος υπήρξε ένας ιδιαίτερα αγαπητός συνάδελφος, με ήθος, ευγένεια και ήπιο χαρακτήρα, την αξία του οποίου όλοι αναγνώριζαν.

Όλοι οι συνάδελφοι εκφράζουν τη βαθειά θλίψη τους για την απώλεια ενός σπάνιου συναδέλφου.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο και συλλυπείται θερμά τους οικείους του.

Η ημέρα και η ώρα της κηδείας του Κώστα Γαλανόπουλου δεν έχουν ανακοινωθεί και θα γίνουν γνωστά με νεώτερη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015, 00:05