Έκλεισε το «VOYAGER» απολύσεις στο «ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, 15:29
Έκλεισε το «VOYAGER» απολύσεις στο «ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ»
Η Ε.Σ.Π.Η.Τ. με ανακοίνωση της καταγγέλλει «τις εντελώς αναιτιολόγητες και πλέον χωρίς κανένα πρόσχημα, απολύσεις που συμβαίνουν σε περιοδικά και μη ημερήσιες εφημερίδες. Με την καραμέλα της οικονομικής κρίσης οι εκδότες κλιμακώνουν συστηματικά την επίθεση σε βάρος κυρίαρχων εργασιακών δικαιωμάτων, απολύουν, περικόπτουν μισθούς, αγνοούν τις Σ.Σ.Ε. και προσπαθούν να επιβάλουν μονομερώς βλαπτικές μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις.

Λίγες μέρες μετά το κλείσιμο του περιοδικού VOYAGER, απολύονται σήμερα δύο συνάδελφοι από το περιοδικό ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ, ξαφνικά την τελευταία ημέρα του μήνα, από ένα περιοδικό, που οι εναπομείναντες δεν επαρκούν να καλύψουν τον συνολικό όγκο εργασίας του.

Είναι προφανές ότι καλούνται οι εναπομείναντες συντάκτες με υπερεντατικοποίηση της εργασίας να αναπληρώσουν τα κενό, πέρα από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, τις ανθρώπινες αντοχές και τα όποια δικαιώματά τους ως άτομα κοινωνικά και μέλη μιας πολιτείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Π.Η.Τ. ζητά την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι παρόμοιες καταχρηστικές πρακτικές, όπου και από όποιον και εάν επιχειρηθεί να εφαρμοστούν, θα συναντήσουν σθεναρή αντίσταση από το σύνολο των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε.».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, 15:35