Έφυγε από την πίσω πόρτα η Στάη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013, 21:05
Έφυγε από την πίσω πόρτα η Στάη
«Έχω αγωνιστεί προσωπικά για την ΕΡΤ», είπε μεταξύ άλλων η Έλλη Στάη, η οποία από τις 11 Ιουνίου που παρουσίασε το τελευταίο δελτίο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είχε επιλέξει να μείνει πίσω από τα φώτα, χωρίς ενεργή παρουσία on air στο μαραθώνιο απεργιακό πρόγραμμα.

Απόψε, όμως, επέλεξε να παρουσιάσει ζωντανά μία έκτακτη εκπομπή, στο στούντιο όπου φιλοξενείτο η ΝΕΤWEEK. Στην αρχή της εκπομπής η κεντρική παρουσιάστρια ειδήσεων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είπε: «Ελπίζω το μαύρο σύντομα να γίνει άσπρο».


Επίσης, στο πάνελ επικράτησε αναβρασμός, λόγω της συμμετοχής στο πάνελ του διευθυντή της εφημερίδας «Έθνους», Θόδωρου Τσεκούρα. Αιτία ήταν όχι μόνο πως η συγκεκριμένη εφημερίδα κυκλοφόρησε απεργοσπαστικό φύλλο, αλλά και η σκληρή κριτική που άσκησε στους εργαζομένους της ΕΡΤ. Η Έλλη Στάη, μάλιστα, άφησε αιχμές ακόμη και για τη στήριξη που είχε από τους συνδικαλιστές, όταν και δέχθηκε παρεμβάσεις στη δουλειά της. «Μην ανησυχείτε εσείς στο κοντρόλ, είμαι απολύτως ψύχραιμη», είπε σε κάποια στιγμή, ενώ οι υψηλοί τόνοι συνεχίστηκαν με την τοποθέτηση της δημοσιογράφου Νανάς Νταουντάκη, Α’ αντιπροέδρου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η οποία σημείωσε: «Αν οι συνδικαλιστικοί σας εκπρόσωποι δεν έκαναν φασαρία, η ΕΡΤ θα ήταν κλειστή… Εν ονόματι της πολυφωνίας, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πάνελ, άνθρωποι οι οποίοι ευθύνονται για τις επιθέσεις κατά των εργαζομένων. Ο κ. Τσεκούρας έχει διαγραφεί από την ένωση συντακτών για τη συμπεριφορά του στο "Έθνος", όταν εκβίαζε εργαζομένους. Δεν είναι δυνατόν να συμμετέχει στο πάνελ». Η απάντηση της Έλλης Στάη ήταν άμεση, λέγοντας πως «είπατε κάτι στην αρχή. Είπατε ότι δεν θα ήμουν εδώ αν δεν είχαν κάνει αγώνες οι συνδικαλιστές. Όλοι μετέχουμε των αγώνων, όλοι έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε».

Σημειώνεται πάντως, πως ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης, όπως και άλλοι συνάδελφοί του, απαιτούσαν την αποχώρηση της κας Στάη, η οποία αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την πίσω πόρτα. Ωστόσο, με δηλώσεις του στο GR ο κ. Καλφαγιάννης τονίζει ότι δεν υπήρξε επεισόδιο μεταξύ εκείνου και της κας Στάη ή του κ. Τσεκούρα, γιατί δεν τους είδε καν. Εκείνος, απλά «λογόφερε» με τους υπευθύνους της ροής, καθώς διαφωνούσε με το να βγει στον αέρα η κα Στάη. Η διαφωνία του δεν έγκειτο στο γεγονός ότι υπάρχει κάποια εμπάθεια με την κα Στάη ή τον κ. Τσεκούρα, αλλά στο γεγονός πως η κα Στάη δεν είναι μόνιμη υπάλληλος της ΕΡΤ.


Διαβάστε επίσης  Η Στάη στο απεργιακό τηλεοπτικό πρόγραμμα, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013, 20:46 

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013, 23:17