«Το κλίμα (στην ΕΡΤ) είναι ψυχραιμία, αναμονή και αποφασιστικότητα για να αλλάξουν κάποια πράγματα που πρέπει να αλλάξουν» είπε μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ Έλλη Στάη, στον Γιώργο Καραμέρο και το δελτίο ειδήσεων του GR, μισή ώρα πριν την έναρξη της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών με κυρίαρχο θέμα την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

«Νομίζω ότι έχουν συμφωνήσει σε κάποιο πλαίσιο που είναι αρκετά ικανοποιητικό» εκτίμησε η Έλλη Στάη για τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, ενώ επεσήμανε πως το ζητούμενο για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ είναι «να φύγει το “μαύρο” της οθόνης και να επιστρέψει η λειτουργία στην ΕΡΤ, όπως ήταν την προηγούμενη Τρίτη». Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως «κανείς δεν έχει αντίρρηση πως η ΕΡΤ, όπως και όλος ο δημόσιος τομέας, έχουν ανάγκη από μεταρρυθμίσεις, αλλά οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν με σχέδιο που θα έχει αρχή – μέση – τέλος. Αυτό είναι κάτι που δεν έγινε σε αυτή την περίπτωση». «Να επιστρέψουμε σε μία ηρεμία» πρόσθεσε η Έλλη Στάη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτηση για το αν κληθεί να παρουσιάσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ, τι θα κάνει, η κα Στάη τόνισε πως πρέπει πρώτα να γίνουν όλα τα προαναφερθέντα και μετά θα εξεταστεί η όποια πρόταση, ενώ επεσήμανε πως «όλοι συμφωνούμε πως μπορεί να γίνει δημόσια τηλεόραση με λιγότερους εργαζόμενους», αλλά στάθηκε στα κριτήρια με τα οποία θα εφαρμοστεί κάτι τέτοιο. «Πρέπει να υπάρξει στίγμα δικαιοσύνης» τόνισε και πρόσθεσε πως αν δεν υπάρξει στίγμα δικαιοσύνης, «η κοινωνία δεν μπορεί να ανταποκριθεί».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εξαγγελία του λουκέτου στην ΕΡΤ της 11ης Ιουνίου από τον Σίμο Κεδίκογλου, λέγοντας: «Με ενόχλησε η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου γιατί απέπνεε κάτι υβριστικό σχεδόν για όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Αυτή η ισοπέδωση με ενόχλησε και δεν με ενόχλησε για εμένα αλλά για τους υπόλοιπους εργαζόμενους».

Όσο για τα μισθολόγια των εργαζομένων στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, η κα Στάη ανέφερε πως υπήρξε τον τελευταίο καιρό μία σύγκλιση και στα τρία καθεστώτα εργαζομένων (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, αορίστου και μόνιμοι) και δήλωσε πως εκείνη για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, αλλά και της εβδομαδιαίας της εκπομπής NETWEEK λάμβανε μηνιαίως 2.500 καθαρά.

Τέλος, αναφέρθηκε και πάλι στη σύσκεψη των τριών λέγοντας: «Η δική μου πληροφορία είναι ότι θα εκπέμψει πάλι η ΕΡΤ, πρώην ΕΡΤ, με όλο το προσωπικό» κι επεσήμανε πως το ζήτημα που ενυπάρχει είναι αν θα εκπέμψει και πάλι ως ΕΡΤ ή ως άλλος φορέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζούμε σε μία παράλογη κατάσταση αυτή την περίοδο και νομίζω ότι όλα αυτά θα τελειώσουν πολύ γρήγορα» κατέληξε η Έλλη Στάη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης