Την ξεκάθαρη στάση που κράτησε από την πρώτη στιγμή σε σχέση με τα όσα έγιναν στο θέμα της ΕΡΤ και τον αγώνα των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση σε αντίθεση με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες άλλων Ενώσεων του χώρου των μέσων ενημέρωσης επισημαίνει η ΕΣΗΕΠΗΝ, ξεκαθαρίζοντας με ανακοίνωση της τους λόγους για τους οποίους η Διοίκηση της αποφάσισε ομόφωνα αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων -μελών της.

Η αναστολή της απεργίας ισχύει από τις 6.00 το πρωί της Δευτέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων παραμένει στην πρώτη γραμμή του απεργιακού μας αγώνα μέχρι την ώρα της δικαίωσης.
Παραμένει μόνη της, όταν άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς επέλεξαν την λογική της «ολίγον εγκύου» που μεταφράστηκε είτε με την αθόρυβη οπισθοχώρηση τους, είτε με αδυναμία περιφρούρησης της απεργίας, είτε ακόμη και με θολούς ελιγμούς που σταδιακά οδήγησαν στον εκφυλισμό της ίδιας της κινητοποίησης.

Η ΕΣΗΕΠΗΝ στο σύνολό της στέκεται ενεργά στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ και δηλώνει εκ νέου, ότι οι δημοσιογράφοι της Περιφέρειας παραμένουν μαχόμενοι και στην πρωτοπορία των αγώνων για την προάσπιση της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν αναμονή των εξελίξεων που έχουν προαναγγελθεί και οι οποίες δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη, διότι αφορούν αμιγώς την κυρίαρχη αιτία του απεργιακού μας αγώνα που στοχεύει στην κατάργηση της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ και τις συνεπακόλουθες συνέπειες εις βάρος των εργαζομένων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ αποφασίζει ομόφωνα:

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων για αύριο Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013, από τις 6 π.μ. σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και γραφεία Τύπου, που συνέτρεξαν στην απεργιακή μας προσπάθεια και επιτρέπει στους συναδέλφους να μετάσχουν στην έκδοση φύλλων, ανάρτηση ειδήσεων και παραγωγή δημοσιογραφικών εκπομπών.

Για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση από το Δ.Σ.

Χαιρετίζει όσα ΜΜΕ συμμετείχαν στον αγώνα μας και καταδικάζει τους ελάχιστους σε αριθμό αλλά και ηθικό ανάστημα, που αποφάσισαν να λειτουργήσουν απεργοσπαστικά.
Ευχαριστεί τους συναδέλφους για την ενεργό συμμετοχή τους στις πρωτόγνωρες για τη ιστορία του κλάδου μας κινητοποιήσεις. Αναγνωρίζει το σθένος τους να αντισταθούν στις πρωτοφανείς πιέσεις που δέχτηκαν χωρίς να υποκύψουν και διαβεβαιώνει ότι όσοι αποδειχθεί ότι δεν έπραξαν αναλόγως, θα τύχουν της αντιμετώπισης που προβλέπει το Καταστατικό της Ένωσής μας».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης