Με στόχο τη μη μεταβολή του τίτλου «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, προσέφυγε το πρωί στη Δικαιοσύνη η Alpha Bank κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας της εφημερίδας «Χ.Κ. Τεγόπουλος».

Με αίτησή της η τράπεζα στρέφεται κατά της « Χ. Κ. Τεγόπουλος» για τη λήψη προληπτικών μέτρων ενόψει της αίτησης που αναμένεται να καταθέσει ζητώντας την πτώχευση της εταιρείας .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Alpha Bank που προβάλλει απαιτήσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ από την εφημερίδα, ζητεί τη συντηρητική κατάσχεση των σημάτων της εταιρείας δηλαδή του τίτλου « ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» μέχρι του ποσού των 3.900.000 ευρώ και του σήματος «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ μέχρι του ποσού των 2.100.000 ευρώ.

Παράλληλα, με προσωρινή διαταγή ζητεί ν’ απαγορευτεί κάθε μεταβολή των σημάτων της επιχείρησης έως ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη επί της αίτησης η οποία προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 20 Νοεμβρίου 2012.

Το πρωί κατατέθηκε επίσης στο Πρωτοδικείο αίτηση πτώχευσης κατά της ΧΚ Τεγόπουλος από την εταιρεία «EWORX ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η οποία προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 28 Ιουνίου. Η εταιρεία που ζήτησε και τη λήψη προληπτικών μέτρων διεκδικεί από την εφημερίδα περίπου 47.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αίτησή της υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η «Χ.Κ. Τεγόπουλος» βρίσκεται σε κατάσταση παύσης πληρωμών και λόγω της προδήλου έλλειψης χρηματικών μέσων (ρευστότητας) έχει περιέλθει σε μόνιμη και γενική αδυναμία να πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες χρηματικές, εμπορικού χαρακτήρα υποχρεώσεις της.
 
Ήδη, με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε, «παγώνουν» προσωρινά οι ατομικές διώξεις (αναγκαστική εκτέλεση, λήψη ασφαλιστικών μέτρων) και απαγορεύεται η πραγματική και νομική μεταβολή της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εφημερίδα έως ότου συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα πάντως αναμένεται να κινηθούν και αυτοί δικαστικά, καταθέτοντας αίτηση ανάκλησης της αίτησης πτώχευσης.

Eπιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης