Η συμπαιγνία είναι πλέον ολοφάνερη. Το blog Troktiko αναπαράγει, τάχα μου, ανάρτηση από το blog Indymedia με υβριστικό, προκλητικό και άκρως επικίνδυνο πολιτικά περιεχόμενο που παραπέμπει στη «Νύχτα των Κρυστάλλων».

Το blog έμμεσης προπαγάνδας των θέσεων και των αξιών της ακροδεξιάς και των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων παράγει αναρτήσεις μέσω των δικών του συντελεστών, τις αποστέλλει στο Indymedia, ώστε στη συνέχεια να διαθέτει το άλλοθι για να τις χρησιμοποιεί. Είναι, δε, φανερό πως πρόκειται για παραγωγή πολιτικής υποκουλτούρας, άθλια σύνταξη και τόσο πτωχό κρυπτοφασιστικό λεξιλόγιο, που μόνο στον ιδιοκτήτη και διαχειριστή του blog Troktiko, Σωκράτη Γκιόλια, παραπέμπει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη ανάρτηση αναφέρει πως η zougla.gr «στήνει» μηχανισμό ρουφιάνων με κάμερες κ.λπ., προκειμένου να χαφιεδίζει τις λαϊκές κινητοποιήσεις της Πέμπτης. Εξηγούμεθα. Υπάρχει μόνο μία ζωντανή αναμετάδοση και μάλιστα από εξαιρετικά μεγάλη απόσταση σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας, προκειμένου οι χρήστες του Διαδικτύου να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για το τι ακριβώς συμβαίνει την ημέρα της γενικής απεργίας. Επίσης, έχουν προβλεφθεί συνεργεία για την κάλυψη των κινητοποιήσεων, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλους του τηλεοπτικούς σταθμούς. Δημοσιογράφοι της ηλεκτρονικής εφημερίδας θα βρίσκονται στους χώρους συγκέντρωσης και στις πορείες, προκειμένου να τις καλύψουν. Εν ολίγοις, ό,τι ακριβώς γίνεται με τους δημοσιογράφους όλων των εφημερίδων, ραδιοφωνικών σταθμών και άλλων Μέσων ενημέρωσης.

Για τον κ. Γκιόλια, απόβλητο της δημοσιογραφικής πρακτικής, η δημοσιογραφική κάλυψη της γενικής απεργίας αποτελεί έγκλημα και ρουφιανιά. Τέτοια αντίληψη διαθέτει για τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Προφανώς, έλαβε νέες εντολές από τον ηγούμενο Εφραίμ, τους αρχιμανδρίτες με τους οποίους συνδέεται -κυρίως του παραδικαστικού κυκλώματος- αλλά και από τους προστάτες του, στη «φωλιά του κούκου», τουτέστιν στις ακροδεξιές οργανώσεις που τόσο θαυμάζει. Είναι, επίσης, ξεκάθαρο πως το blog του οποίου προΐσταται έχει αναλάβει εργολαβικά τη μεθόδευση των επιθέσεων εναντίον κάθε προοδευτικής πρωτοβουλίας και δραστηριότητας, με μόνο στόχο να υιοθετηθούν μαζικά τα μισαλλόδοξα σχέδια των γνωστών και αγνώστων φασιστοειδών που βρίσκουν καταφύγιο στην ιστοσελίδα του.

Πέραν τούτου, ο Σωκράτης Γκιόλιας μέσα στην απόγνωση του προσπαθεί να φέρει σε αντιπαράθεση τεχνικούς των τηλεοπτικών συνεργείων με εργαζoμένους στα ηλεκτρονικά μέσα, με το σκεπτικό ότι οι ηλεκτρονικές εφημερίδες παράγουν εικόνα και ήχο χωρίς τεχνικό προσωπικό. Πρόκειται για άλλη μία αθλιότητα. Η zougla.gr διαθέτει μία κοστοβόρα αλλά αναγκαία τεχνική υποδομή, έχει επενδύσει σε αυτήν και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αγνοήσει τα δικαιώματα των τεχνικών οπτικοακουστικής παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για «ξεκάρφωμα», η άθλια ανάρτηση του troktiko αναφέρεται σε λαϊκούς αγωνιστές και άλλα συναφή. Αριστερίστικο λεξιλόγιο, με φασιστικό περιεχόμενο δηλαδή. Ο κ. Γκιόλιας και οι συνεργάτες του δεν μπορούν να κοροϊδέψουν πια κανέναν. Ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο, αναπαράγουν τις αθλιότητες των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων και αναμοχλεύουν τα ξενόφοβα και ρατσιστικά ανακλαστικά κατά των οικονομικών μεταναστών. Άλλωστε, δεν θα μπορούσαν να είναι τίποτε το διαφορετικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης