Διάβασα με ενδιαφέρον το πρωτοσέλιδο κύριο θέμα της εφημερίδας «H Αυγή», που αναφερόταν και σε εμάς.

Ότι η «Ζούγκλα» θα εισέβαλλε στο Μαξίμου και η τύχη του τηλεοπτικού σταθμού 902 θα έπαιρνε απροσδόκητη τροπή από τα αριστερά προς τα δεξιά εξαιτίας της -αυτό γράφτηκε- δεν μπορούσα ποτέ να το φανταστώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δεν μπορούσα, βάσει της ίδιας λογικής, να υποψιαστώ κάποτε ότι αριστεροί σύντροφοι θα κατέληγαν σε συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκη και αργότερα θα στήριζαν το σχέδιο Ανάν. Είναι αλήθεια ότι στην πολιτική ζωή του τόπου μας όλα είναι πλέον πιθανά και τίποτα δεν πρέπει να μας αιφνιδιάζει…

Καλοί συνάδελφοι της «Αυγής», δεν κατόρθωσα, ειλικρινά, να παρακολουθήσω τη λογική σας όσο και εάν προσπάθησα. Πέραν των θέσεων του zougla.gr και τις τοποθετήσεις βασικών συνεργατών του, οι οποίες είναι γνωστές στο πανελλήνιο, αδυνατώ να κατανοήσω βάσει ποίας λογικής μάς τοποθετήσατε δεξιά, εντάσσοντάς μας ταυτόχρονα στην παρέα των «εντιμότατων φίλων – επιχειρηματιών» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Προφανώς σπεύσατε να εξυπηρετήσετε και να καθησυχάσετε συμφέροντα τα οποία ανησυχούν προ της δημιουργίας ενός ελεύθερου τηλεοπτικού σταθμού, που δεν θα ελέγχεται ούτε από εσάς ούτε από άλλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ναι, είδα τον πρωθυπουργό -όχι στο Μαξίμου, όπως γράφετε- και συζήτησα μαζί του έχοντας εύλογο ενδιαφέρον ως δημοσιογράφος,  εφόσον μου δόθηκε η ευκαιρία να το πράξω. Ποιος δημοσιογράφος στον πλανήτη θα αδιαφορούσε για μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας του; Όπως φαντάζομαι, περίπου το ίδιο δικαίωμα είχαν οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι να συζητήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα για να ακούσουν τις δικές του θέσεις. Ούτε ο κ. Τσίπρας έγινε πράκτορας της CIA ούτε εγώ τσιράκι της δεξιάς, εκτός και εάν γνωρίζετε κάτι άλλο, σίγουρα ενδιαφέρον, το οποίο εμείς οι υπόλοιποι αγνοούμε.

Δεν διανοήθηκα να απασχολήσω τον πρωθυπουργό -εάν θέλετε φυσικά το πιστεύετε- με ζητήματα που αφορούν σε κανάλια ή επιχειρηματικές δραστηριότητες. Οι ερωτήσεις μου περιορίστηκαν αποκλειστικά σε θέματα που ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό και για τα οποία η «Ζούγκλα» ασκεί στην κυβέρνησή του καθημερινά σκληρή κριτική.

Απορίας άξιον, ως εκ τούτου, πώς είναι δυνατόν να μας χαρακτηρίζει δεξιούς το επίσημο έντυπο ενός κόμματος πέρα για πέρα ευνοημένου από τη δημοσιογραφική μας δουλειά -τα στελέχη του φιλοξενούνται καθημερινά στις εκπομπές μας-, εντάσσοντάς μας ταυτόχρονα σε επιχειρηματικές παρέες του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος!

Να συμπεράνω ότι πέρα από αχάριστοι είσαστε και επικίνδυνα αδέξιοι να χειρίζεστε βασικά θέματα επικοινωνίας με τα μέσα; Έχει γίνει όντως φανερό το τελευταίο διάστημα, από τον αφελή τρόπο που ορισμένα στελέχη του πολιτικού σας χώρου εκθέτουν την ηγεσία αιφνιδιάζοντας με μοναδικό τρόπο τους ανυποψίαστους πολίτες.

Είμαι αναγκασμένος να δηλώσω κι εγώ ανυποψίαστος για τις ανακριβείς ανοησίες που γράψατε και να σας αποδοκιμάσω χωρίς να αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ. Διάβασα πρώτη φορά το «Κεφάλαιο» και την «Αυγή» όταν ήμουν παιδί. Το «Κεφάλαιο» μάλλον το κατανόησα. Εσάς δεν μπόρεσα να σας καταλάβω ποτέ. Πιθανόν γιατί ο Μαρξ πέθανε, ενώ εσείς συνεχίζετε να παραμένετε εν ζωή -παρά τη χαμηλή κυκλοφορία- για να επαναλαμβάνετε τις ίδιες αθλιότητες.

Όχι, δεν συναντήθηκα -τιμή μου θα ήταν- ούτε εγώ ούτε άλλο πρόσωπο της «Ζούγκλας» με στελέχη του ΚΚΕ.

Ένας αριστερός που ευελπιστεί ότι δεν θα κάνει ποτέ το λάθος να πέσει στην παγίδα σας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης