«Η διοίκηση της ΕΡΤ έχει καθήκον να προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας και να προσφέρει στον ελληνικό λαό πρόγραμμα, ενημέρωση και ψυχαγωγία. Αυτό, εδώ και καιρό, δεν προσφέρεται και αυτή είναι η πραγματική αιτία συρρίκνωσης της ΕΡΤ» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Στην αναφορά της στην επεισοδιακή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, την περασμένη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, όπου εκπρόσωποι της ΠΟΣΠΕΡΤ διέκοψαν τη συνεδρίαση, η διοίκηση της εταιρείας επισημαίνει πως «οι υπεύθυνοι πρωταγωνιστές θα πρέπει να καταλάβουν πως η ΕΡΤ ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, σε όλους τους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν για αυτήν και όχι σε μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών που έχουν μπερδέψει τον ρόλο και την αποστολή τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Διοίκηση της ΕΡΤ, με απόλυτη κατανόηση, στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Αυτό το γνωρίζουν άπαντες, έχει δηλωθεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα Μέλη στο ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, στις Γενικές Συνελεύσεις των δημοσιογράφων, σε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΠΕΡΤ και σε συνέντευξη Τύπου μόλις τη Δευτέρα που μας πέρασε, δύο μέρες πριν από τα χθεσινά θλιβερά γεγονότα» αναφέρει η ανακοίνωση και σημειώνει:

«Η διοίκηση της ΕΡΤ δεν έχει πρόθεση να υπαγορεύσει σε οποιονδήποτε τρόπους διεκδίκησης των αιτημάτων του. Αντίθετα, δηλώνει το αυτονόητο, πως σέβεται τις απεργίες των εργαζομένων, αρκεί αυτές να είναι σύννομες, πράγμα για το οποίο αποφασίζει η Δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι διακοπή συνεδρίασης του Δ.Σ. από εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ είχε ξανασυμβεί πριν από λίγες εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η ΠΟΣΠΕΡΤ, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «ο διευθύνων σύμβουλος κυρίως και η διοίκηση της ΕΡΤ μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει τίποτα να αντιστρέψουν νόμους που είναι εις βάρος της Δημόσιας Τηλεόρασης και θίγουν καίρια τη λειτουργία της και οι οποίοι είναι η ταφόπλακα για την ανεξαρτησία, τον ρόλο και την ευθύνη της να φέρει σε πέρας το έργο που της έχει ανατεθεί. Επίσης δεν έχουν κάνει τίποτα για τα εργασιακά θέματα που άπτονται της λειτουργίας της ΕΡΤ».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «η Διοίκηση της ΕΡΤ θα στραφεί κατά παντός υπευθύνου για τις όποιες ζημιές θα υποστεί η εταιρεία από τη μη ολοκληρωμένη μετάδοση προγραμμάτων υψηλού κόστους, όπως οι εκπομπές αθλητικού περιεχομένου, καθώς και για τη συνολικότερη απαξίωσή της. Επίσης μελετά και θα εισηγηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο, τρόπους επιστροφής χρημάτων στους Έλληνες πολίτες, τόσων όσων αναλογούν για υπηρεσίες που πλήρωσαν και δεν τους προσφέρθηκαν».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης