Την πόλη του Βόλου επισκέπτεται την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 21.00 η εκπομπή του OTE TV «Ελλάδα από το Α ως το Ω», ενώ κάθε Κυριακή βράδυ στις 21.00 τον Φεβρουάριο, το πρόγραμμα του OTE HISTORY είναι αφιερωμένο στις Χαμένες Πατρίδες.

Στο νέο επεισόδιο του «Ελλάδα από το Α ως το Ω», ο αρχιτέκτονας Κώστας Αδαμάκης μας ξεναγεί στα παλιά εργοστάσια του Βόλου, όπου στεγάζεται σήμερα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο εικαστικός Αλέξανδρος Ψυχούλης αναλύει την φιλοσοφία, την ιστορία και την τελετουργία πίσω από τα διάσημα τσιπουράδικα της πόλης, η Διευθύντρια του Κέντρου Ιστορίας Αίγλη Δημόγλου παρουσιάζει το Νέο Μουσείο του Βόλου, ενώ η ιστορικός τέχνης Φαίη Τζανετουλάκου εξηγεί τη μυστική σχέση του κορυφαίου ζωγράφου Τζόρτζιο Ντε Κίρικο με τον Βόλο. Για το λογοτεχνικό προφίλ της πόλης μιλάει ο συγγραφέας Κώστας Ακρίβος και ο φιλόλογος Νίκος Παρθένης αφηγείται μνήμες από την κοινωνική ζωή του Βόλου στη δεκαετία του ’60.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Φεβρουάριο, το OTE HISTORY φιλοξενεί ντοκιμαντέρ για τις «Χαμένες Πατρίδες». Αυτή την Κυριακή θα προβληθεί η ταινία «Νέα Ζωή» της Άννας Ποδάρα, το οποίο καταγράφει τις ιστορίες των προσφύγων που αναζήτησαν καταφύγιο και στα δύο χωριά με το όνομα Λάμψακος, στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Ένα μοναδικό ταξίδι από την καρδιά του Αιγαίου στην κορυφή του βράχου της Ακρόπολης αφηγείται το ντοκιμαντέρ «Πύργος Παρθενών» (Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, 21.00). Σε σκηνοθεσία Πάνου Καρκανεβάτου (Όχθες, Καλά Κρυμμένα Μυστικά, Αθανασία), το ντοκιμαντέρ, τα γυρίσματα του οποίου κράτησαν 4 χρόνια, ακολουθεί την πορεία του Γιώργου, ναυτικού, μουσικού και μαρμαροτεχνίτη από τον Πύργο της Τήνου, που εδώ και 18 χρόνια δουλεύει στα έργα αναστήλωσης του Παρθενώνα.

Επίσης, στο μυθοπλαστικό ντοκιμαντέρ «Θεϊκή Κρήτη» που θα προβληθεί σε πρώτη προβολή την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στις 21.00, σε σκηνοθεσία Φώτη Κωνσταντινίδη, η μυθολογία, η ιστορία, η αρχαιολογία, ο πολιτισμός και οι φυσικές ομορφιές της Κρήτης αναδεικνύονται μέσα από τη ματιά ενός επισκέπτη.. Στο ρόλο του ‘επισκέπτη’, ο ηθοποιός Ρόμπερτ Πάουελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης