Η ΕΡΤ στηρίζει τον κινηματογράφο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016, 20:29
Η ΕΡΤ στηρίζει τον κινηματογράφο
« Η ΕΡΤ είναι παρούσα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης γιατί ...δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Τα χρήματα δεν είναι από την ''τσέπη'' της αλλά από τις συνεισφορές των Ελλήνων πολιτών. Δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό από το να διαχειριζόμαστε αυτά τα χρήματα - αλλά να το διαχειριζόμαστε με διαφάνεια- κι αυτή είναι η ουσιαστική συνεισφορά μας'' έλεγε χαρακτηριστικά σήμερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπης Ταγματάρχης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και αφορούσε αποκλειστικά στην κινηματογραφική πολιτική της δημόσιας τηλεόρασης.

Συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο κ. Ταγματάρχης, μέσα στο 2016 η ΕΡΤ διαθέτει ποσό που αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής. Ποσό που ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ και αφορά στη χρηματοδότηση 40 ταινιών σε πρώτη και δεύτερη φάση της παραγωγής τους, ενώ έχουν δοθεί και 300.000 για το τμήμα Μικροφίλμ.

Σύμφωνα με τον κ. Ταγματάρχη «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει εκδώσει αποφάσεις για 47 εκπομπές, που έχουν συνολικά 750 επεισόδια με μέση διάρκεια κάθε επεισοδίου 35΄ενώ το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί για την ενίσχυση αυτού του κομματιού της οπτικοακουστικής βιομηχανίας είναι 4.611.000 ευρώ με μέση τιμή ανά επεισόδιο 6.198 ευρώ».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016, 20:29