Εμφανίστηκε θιγμένο το «σύστημα» των «Παραπολιτικών» από την αποκάλυψη πως η δικαστική λειτουργός η οποία χειρίστηκε την υπόθεση του ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου έπειτα από προσφυγή της ΑΕΚ είναι σύζυγος του Αιμίλιου Βουγιουκλάκη, όστις πέραν του αξιώματος του αντιδημάρχου Γλυφάδας ανήκει και στο δυναμικό του «συστήματος Κουρτάκη», δηλαδή για να είμεθα σαφέστεροι του «συστήματος Μαρινάκη». Μία φωτογραφία και δύο ταυτοποιήσεις στο μητρώο εμπορικών επιχειρήσεων (ΓΕΜΗ) καθορίζουν αυτήν τη σχέση, την οποία αποκηρύσσει ο Γιάννης Κουρτάκης και η παρέα του με την οργίλη (τάχα μου) ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής.
Η φωτογραφία απαθανατίζει ένα στιγμιότυπο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης στην αγκαλιά του Θανάση Φουσκίδη και δίπλα ο Δημήτρης Κουνιάς, επίσης του συστήματος «Παραπολιτικά»

Ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης σε ένα δημοσιογραφικό ενσταντανέ μετά του Αθανασίου Φουσκίδη. Ποιος είναι ο κ. Φουσκίδης; Είναι το στέλεχος των επιχειρήσεων Κουρτάκη, δηλαδή Μαρινάκη, το οποίο φιγουράρει στη λίστα με τα ονόματα που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο των εταιρειών «Παραπολιτικά Εκδόσεις Ανώνυμη Εταιρεία» (Αρ. Πρωτ: 1215883 (26/07/2018) και «Ελευθερία του Τύπου Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρεία» (Αρ. Πρωτ. 1188317 ,11/07/2018). Φρέσκα πράγματα δηλαδή. Στις δύο αυτές εταιρείες βασίζεται ο Γιάννης Κουρτάκης για τα εκδοτικά του σχέδια (δηλαδή τα σχέδια του Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως οι πάντες έχουν αντιληφθεί).
Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει αν ο κ. Αιμίλιος Βουγιουκλάκης κατάφερε να εξελιχθεί σε καλό δημοσιογράφο, όπως οι «φίλοι και δάσκαλοί» του στο «σύστημα Παραπολιτικά». Άλλωστε, αυτή η λεπτομέρεια δεν ενδιαφέρει κανέναν.
Αντιθέτως, αυτό που ενδιαφέρει τη Δικαιοσύνη, το Ποδόσφαιρο και την κοινωνία είναι το πώς λειτουργούν οι δικαστικοί λειτουργοί. Πώς, δηλαδή, η δικαστής Αικατερίνη Μπαλατσού, ο σύζυγος της οποίας διατηρεί άμεσες σχέσεις με το σύστημα Μαρινάκη – Κουρτάκη, δεν αυτο-εξαιρείται ούτε κάποιος ανώτερός της τη συμβουλεύει ή της επιβάλλει να εξαιρεθεί και εκδικάζει υπόθεση μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού δικαιώνοντας τον δεύτερο, με τον οποίο υφίσταται υπόγεια συστημική σχέση (μέσω συζύγου).
Επί της «ταμπακιέρας» λοιπόν κ. Κουρτάκη κι όχι επί θεωριών συνωμοσίας.

Υφίσταται ωστόσο και ένα δεύτερο ζήτημα που είναι και πολύ σοβαρότερο. Πόσο αξιόπιστη και, άρα, πόσο σεβαστή μπορεί να γίνεται η Αθλητική Δικαιοσύνη, όταν εντοπίζονται τέτοια φαινόμενα που βγάζουν μάτι; Θα ενδιαφερθεί κάποιος αρμόδιος πολιτειακός παράγοντας να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης