Οι New York Times δημοσίως αναγνώρισαν ότι αποστέλλουν μερικά από τα θέματά τους στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για έγκριση από τους «αξιωματούχους της εθνικής ασφάλειας» πριν από τη δημοσίευση.

Αυτό επιβεβαιώνουν βετεράνοι ανταποκριτές του New York Times όπως ο James Risen: «Η αμερικανική εφημερίδα με πολλά ρεκόρ, συνεργάζεται τακτικά με την αμερικανική κυβέρνηση, αναστέλλοντας την εκτύπωση θεμάτων τα οποία οι κορυφαίοι αξιωματούχοι δεν επιθυμούν να δημοσιοποιηθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 15 Ιουνίου, οι Times ανέφεραν ότι η αμερικανική κυβέρνηση κλιμακώνει τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο στο ρεύμα της Ρωσίας. Σύμφωνα με το άρθρο, «η κυβέρνηση Tραμπ χρησιμοποιεί νέες μεθόδους για την ανάπτυξη πιο επιθετικών κυβερνο-εργαλείων (cybertools), ως μέρος ενός μεγαλύτερου ψηφιακού Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας».

Σε απάντηση στο δημοσίευμα, ο Donald Trump επιτέθηκε στους Times από το Twitter, χαρακτηρίζοντας το άρθρο «χαρακτηριστική πράξη εικονικής προδοσίας».

Το γραφείο δημοσίων σχέσεων της New York Times απάντησε στον Tραμπ από τον επίσημο λογαριασμό του Twitter, υπερασπιζόμενο την ιστορία και σημειώνοντας ότι «στην πραγματικότητα είχε εγκριθεί από την αμερικανική κυβέρνηση πριν εκτυπωθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κατηγορία για τον Τύπο της προδοσίας είναι επικίνδυνη», ανέφερε η ομάδα επικοινωνίας του Times. «Περιγράψαμε το άρθρο στην κυβέρνηση πριν από τη δημοσίευση». Για να προστεθεί στην ανακοίνωση των ΝΥ Times: «Αυτό σημαίνει για την η ιστορία πως οι αξιωματούχοι της εθνικής ασφαλείας του Προέδρου Trump δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν ανησυχίες». 

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης