Νέα σελίδα γυρίζει από σήμερα η τηλεόραση της Κύπρου, αφού τερματίστηκε οριστικά η αναλογική μετάδοση και ξεκίνησε η μετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων στο ψηφιακό σύστημα. Το ΡΙΚ άρχισε από τα μεσάνυχτα την ψηφιακή εκπομπή των προγραμμάτων των δύο τηλεοπτικών του καναλιών και του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ World.

Εκτός από το δίκτυο του ΡΙΚ, λειτουργεί και το δίκτυο της VELISTER για τα ιδιωτικά κανάλια. Ο διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών, Στέλιος Χειμώνας, δήλωσε ότι η μετάβαση στη νέα εποχή και το νέο ψηφιακό περιβάλλον ήταν αναγκαία και πρόσθεσε ότι οι τηλεθεατές θα έχουν τώρα μεγαλύτερες και περισσότερες δυνατότητες, καλύτερη ποιότητα ήχου και εικόνας και απεριόριστες επιλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άδεια για να εκπέμπουν ψηφιακά έχουν συνολικά 25 κανάλια: ΡΙΚ1, ΡΙΚ2, ΕRΤ world, Εuronews, ΑΝΤ1, SΙGΜΑ, FRΕD tv, ΜUSΙCtv, CΑΡΙΤΑL, ΝΤV, ΕΧΤRΑ, ΜΕGΑ, ΠΑΦΟΣ tv, ΕΝΕRGΥtv, ΜUSΙCΒΟΧ, CΥSΡΟRΤS και ΜΑD ΤV και οκτώ συνδρομητικά κανάλια.

Τα κανάλια που θα μπορεί να παρακολουθεί ο τηλεθεατής χωρίς να είναι συνδρομητής σε μια από τις πλατφόρμες είναι ένδεκα και είναι τα εξής: ΡΙΚ1, ΡΙΚ2, ΕRΤ world, Εuronews, ΑΝΤ1, ΜΕGΑ, SΙGΜΑ, ΕΧΤRΑ, CΑΡΙΤΑL, ΜΑD CΥ και ΜUSΙCΤV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης