Τα 25 χρόνια ζωής της γιορτάζει η ομογενειακή εφημερίδα «HNA» (Hellenic News of America), με εκδηλώσεις στις 14 Οκτωβρίου, στο Concordville Inn.

«Σε αυτή τη δύσκολη εποχή για τον Ελληνισμό, παγκοσμίως, το γεγονός των 25 χρόνων που κλείνει η εφημερίδα ‘HNΑ’ σηματοδοτεί τη δυνατότητα της ελληνοαμερικανικής Κοινότητας να διεκδικήσει, να τολμήσει, και κυρίως να διατηρήσει τα ιδανικά και τις αξίες του Έθνους μας, σεβόμενη και την αμερικανική μας παράδοση», επισημαίνει σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ιδρυτής της εφημερίδας Παύλος Κοτρότσιος, ο οποίος είναι ιδρυτής και της διεθνούς επιχειρηματικής έκθεσης «Hermes-Expo», ενώ προεδρεύει του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά τα χρόνια, επισημαίνει ο κ. Κοτρότσιος, η εφημερίδα του «μιλάει» στην καρδιά της ελληνικής κοινότητας, ενώ τονίζει την ανάγκη εξωστρέφειας, την οποία χαρακτηρίζει ως απαραίτητο εργαλείο.
«Μαζί με την επιτυχημένη έκθεση ‘Hermes Expo’, την οποία διοργανώνουμε εδώ και 22 χρόνια, συνθέτουμε το δίπτυχο που προωθεί την δυναμική των επιχειρήσεων και επιχειρηματιών σε ΗΠΑ, Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο», λέει ο κ. Κοτρότσιος και καλεί την ελληνό-αμερικανική κοινότητα να είναι παρούσα στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα.

«Οραματιστήκαμε, καινοτομήσαμε και αποδείξαμε ότι και η Ομογένεια μπορεί. Κάναμε πολλά και συνεχίζουμε να κάνουμε περισσότερα σχέδια για το μέλλον μαζί με όσους μοιράζονται το ίδιο όνειρο για την ενημέρωση, συσπείρωση, αλλά και πίστη στις ελληνο-χριστιανικές παραδόσεις και αξίες», σημειώνει ο καταγόμενος από την Ήπειρο ομογενής. «Χρειαζόμαστε, όμως, περισσότερο από ποτέ και την συμμετοχή όλων, ώστε να προσεγγίσουμε περισσότερο τη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη γενιά και ιδιαίτερα τη νεολαία μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Κοτρότσιος τόνισε πως στις εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια ζωής της εφημερίδας, θα παραστούν η ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής Ολυμπία Σνόου (Olympia Snowe) και η βουλευτής Αραβέλα Σιμοτά (Aravella Simotas), καθώς και ο γερουσιαστή Robert Andrews, υποστηρικτής των Ελληνικών θέσεων. Επίσης, το «παρών» θα δώσουν άνθρωποι που διακρίνονται για το φιλανθρωπικό τους έργο, όπως ο Nicholas, Karabots, άνθρωποι με αέναη προσφορά στην Ομογένεια, όπως ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ο ακαδημαϊκός Dr. Dean Lomis, η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνο-αμερικανών εκπαιδευτικών, Στέλλα Κοκόλη, οι οποίοι και θα τιμηθούν τη βραδιά των εκδηλώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης