«Καμπάνες» σε ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς από το ΕΣΡ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 16:48
«Καμπάνες» σε ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς από το ΕΣΡ
Χρηματικά πρόστιμα επέβαλε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), με τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς να έχουν την… τιμητική τους.

Αναλυτικά, το ΕΣΡ αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους 20.000 ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι «Antenna» και την εκπομπή «Next Top Model», με αιτιολογία «τον εξευτελισμό των συμμετεχόντων μοντέλων».

Ωστόσο, πρόστιμο 20.000 ευρώ επιβλήθηκε και στο τηλεοπτικό κανάλι «Star» και την εκπομπή «Φώτης και Μαρία live», επειδή προβλήθηκαν στη μεσημεριανή εκπομπή σκηνές από την ταινία «Στρέλλα», χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη σήμανση.

Στα 15.000 ευρώ αποφασίστηκε το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον «Alpha» για προβολή της σειράς «CSI» χωρίς την κατάλληλη σήμανση.

Χρηματική ποινή 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Super FM» του Νομού Πιερίας για προσβολή της προσωπικότητας του αντιδημάρχου, μέσω ειρωνικών σχολίων.

Εξάλλου, απορρίφθηκε η αίτηση για χορήγηση βεβαίωσης νομίμου λειτουργίας για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ελληνικός FM» του Νομού Καβάλας, «Ιδιωτική Ραδιοφωνία Χρυσούπολη» του Νομού Καβάλας, «Ράδιο Κως Stereo» του Νομού Δωδεκανήσου και «Ηρόδοτος FM» του Νομού Αττικής.

Τέλος, για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Κνωσσός FM» του Νομού Ηρακλείου, το ΕΣΡ αποφάσισε ότι δικαιούται να εκπέμπει από τη θέση «Βασιλικό».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Απριλίου 2010, 16:48